Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy jakosti (KOD / ZJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOD / ZJ - Základy jakosti, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Prezenční studium:Přednášky:1. Kvalita2. Národní politika kvality. Národní cena kvality3. Legislativní a normativní aspekty kvality4. Posuzování shody. Certifikace. Akreditované, autorizované a notifikované osoby. Regulovaná sféra5. QMS - úvod6. ISO řady 90007. TQM8. Specifické normy související s QMS. Integrované systémy řízení9. Značky kvality10. Ekoznačení produktů11. Bioprodukce. Fair Trade.12. Ochrana spotřebitele (přednáška ČOI)13. Kvalita ve vazbě na vybrané komodity14. Kvalita ve vazbě na vybrané komodityCvičení:Rozvedení problematiky z přednášených témat. Samostatná vystoupení studentů, prezentace seminárních prací v PP na vyhlášená témata s diskusí.Odborné exkurze: Vybrané výrobní organizace a zkušební ústavy v rozsahu 6 výukových hodin.

Získané způsobilosti

Studenti rozumí základním pojmům z oblasti kvality v souvislosti zejména s problematikou národní politiky kvality, technické normalizace, posuzování shody a systémů řízení kvality.

Literatura

Doležalová, H. Základy jakosti. České Budějovice, 2012. ISBN 978-80-7394-339-4.ČSN EN ISO 14001:2005. Systémy environmentálního managementu - Požadavky s návodem pro použití. ČSN EN ISO 9000:2006. Systémy managementu jakosti - základy, zásady a slovník. ČSN EN ISO 9001:2009. Systém managementu jakosti - požadavky. Veber, J. a kol. Řízení jakosti a ochrana spotřebitele. Praha: Grada Publishing, 2002. Zákon 102/2001 Sb., o obecné bezpečnosti výrobků (ve znění pozdějších novelizací). Zákon 22/1997 Sb., o technických požadavcích na výrobky (ve znění pozdějších novelizací).

Požadavky

Prezenční studium:Požadavky k zápočtu:Vypracování a prezentace seminární práce v souladu se zadáním, účast na exkurzích a přednáškách odborníků z praxe.Požadavky ke zkoušce:Absolvování písemného testu s min 60 % úspěšností. Kombinované studium:Požadavky k zápočtu:Vypracování a prezentace seminární práce v souladu se zadáním.Požadavky ke zkoušce:Absolvování písemného testu s min 60 % úspěšností.

Garant

Ing. Hana Doležalová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Hana Doležalová, Ph.D.Ing. Hana Doležalová, Ph.D.