Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie (KPH / KPSY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPH / KPSY - Psychologie, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1 - předmět, historie a metody psychologie práce a organizace;2 - podmínky práce, analýza práce, změny práce, psychologická a sociologická expertíza podniku;3 -schopnosti a způsobilost k práci, pracovní výkonnost, pracovní zátěž, vyrovnávání se s prací aorganizací;4 - motivace a postoje k práci, pracovní spokojenost;5 - pracovní kariéra, psychologická a sociologická účast na odborné přípravě manažerů;6 - zaměstnanci s problémy, firemní poradenství, zaměstnanci vyžadující zvláštní pozornost;7 - pracovní skupina, pracovní tým, průmyslový konflikt;8 - podniková kultura;9 - interakce a komunikace v organizaci;10 - ovlivňování v pracovním procesu;11 - psychologické aspekty obchodního jednání;12 - psychologie osobního prodeje;13 - ztráta zaměstnání.Cvičení:1 - sebepoznání na podkladě psychologických metod;2 - sebepoznání interpersonálních charakteristik;3 - sebepoznání motivačního profilu;4 - výcvik v rozpoznávání nepřátelských jednacích stylů;5 - výcvik v dovednostech neverbálního sebeprosazování;6 - výcvik v dovednostech zdravého sebeprosazování prostřednictvím slovní komunikace;7 - výcvik v sebeprezentaci;8 -výcvik ve vedení prodejního rozhovoru;9 - výcvik v jednání s konfliktními a osobnostně nevyzrálými typy lidí;10 - výcvik ve vedení porad;11 - prezentace výborných samostatných studentských prací;12 - prezentace výborných samostatných studentských prací;13 - prezentace výborných samostatných studentských prací.

Získané způsobilosti

Znalost základních psychických jevů, směrů a přístupů k porozumění lidské psychiky, znalost člověka, začleněného do sociálně psychologických vztahů a sociálních útvarů.

Literatura

Hellriegel,D.-Slocum,J.W.-Woodman,R.W.:. Organization behavior, New York, West Publ. Comp. 1989. Bedrnová,E.-Nový,I.:. Psychologie a sociologie v řízení, Management Press Praha 2004. Štika,J.-Rymeš,M.-Riegel,K.-Hoskovec,J.:. Psychologie ve světě práce, Karlova Univerzita v Praze, nakl. Karolinum 2003. Milkových,G.-Boudreau,J.W.:. Řízení lidských zdrojů s důrazem na určité kapitoly, Grada, Praha 1993 a pozdější vydání.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:Zpracování samostatné seminární práce o rozsahu minimálně osm stran formátu A4. Prokázání znalostí z odpřednášené látky prostřednictvím testu, celková úspěšnost - alespoň 15 správných odpovědí z 30 položených otázek.Požadavky ke zkoušce:Při zkoušce studenti prokáží svou schopnost aplikovat znalosti předmětu při řešení konkrétních praktických problémů. Celková známka se určuje na základě výsledků zápočtového testu a ústní zkoušky.

Garant

PhDr. Danuše Nichtburgerová

Vyučující

PhDr. Danuše NichtburgerováPhDr. Danuše Nichtburgerová