Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právo I (KPH / PRAV1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPH / PRAV1 - Právo I, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1 - základní pojmy teorie práva;2 - základy ústavního práva;3 - základy právní úpravy veřejné správy;4 - základy občanského práva;5 - občanskoprávní závazkové vztahy;6 - základy pozemkového práva;7 - dědické právo;8 - základy pracovního práva, odpovědnostní vztahy v pracovním právu;9 - základy autorského práva;10 - základy trestního práva;11 - základy obchodního práva;12 - základy občanského soudního řízení;13 - informativní přehled o evropském právu.Cvičení:1 - systém práva ČR;2 - základní práva a svobody;3 - organizace veřejné správy v ČR - státní správa a samospráva;4 - správní řízení;5 - správní delikty;6 - Kupní smlouva na věc movitou a odstoupení od smlouvy podle občanského zákoníku;7 - Smlouva o převodu nemovitosti;8 - Smlouva o dílo;9 - Nájemní smlouva;10 - Pracovní smlouva a smlouvy mimo pracovní poměr;11 - Platební rozkaz a vypracování žaloby;

Získané způsobilosti

Studenti rozumí základům a základním pojmům teorie a systému práva, práva veřejného a soukromého.

Literatura

Janků ,M. a kol.:. Základy práva pro posluchače neprávnických fakult, 2.vydání, Praha, C. H. Beck,2006. Vinterová, A. a kol.:. Civilní právo procesní, 3. akt. a dopl. vyd. Praha: Linde, 2004. Právní předpisy:. Listina základních práv a svobod - úst. zákon č. 2/1993 Sb. Dvořák, J. a kol.:. Občanské právo hmotné. Svazek I., 4. akt. a dopl. vyd. Praha: ASPI, 2005. Dvořák, J. a kol.:. Občanské právo hmotné. Svazek II., 4. akt. a dopl. vyd. Praha: ASPI, 2005. Dvořák, J. a kol.:. Občanské právo hmotné. Svazek III., 4. akt. a dopl. vyd. Praha: ASPI, 2005. Právní předpisy:. Správní řád - zákon č. 500/2004 Sb. Právní předpisy:. Ústava ČR - úst. zákon č. 1/1993 Sb.. Všechny předpisy ve znění platném na počátku aktuálního semestru. Právní předpisy:. Vybraná ustanovení trestního zákoníku a trestního řádu (edice ÚZ). Právní předpisy:. Zákon o katastru nemovitostí - zákon č.344/1992 Sb. Právní předpisy:. Zákon o obecním zřízení -zákon č. 128/2000 Sb. Právní předpisy:. Zákoník práce - zákon č. 262/2006 Sb. Jakubka, J.:. Zákoník práce 2010 v praxi, komplexní průvodce s řešením problémů, právní stav k 1. 1. 2010. Praha: Grada, 2010.

Požadavky

Požadavky k zápočtu: Účast na seminářích a vypracování zadaných právních úkonů. Požadavky ke zkoušce: Při zkoušce studenti prokáží znalost základů veřejného a soukromého práva - zejména základní pojmy teorie a systému práva, orientaci v právu ústavním, správním, občanském, pracovním, finančním, trestním a pozemkovém.

Garant

JUDr. PaedDr. Věra Švejdová

Vyučující

JUDr. Zdeňka SedlákováJUDr. Zdeňka Sedláková