Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět SZZ Řízení lidských zdrojů (KŘE / BZRLZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KŘE / BZRLZ - SZZ Řízení lidských zdrojů, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zkouškové okruhy:1. Historický vývoj a současné pojetí řízení lidských zdrojů2. Vnější faktory ovlivňující ŘLZ a konkurenceschopnost podniků na globálním trhu práce3. Plánování pracovní síly4. Tvorba pracovních míst5. Získávání pracovníků6. Formování pracovní síly7. Proces hodnocení pracovníků8. Rozvoj lidského potenciálu9. Politika a systém odměňování pracovníků10. Proces řízení odchodů ze zaměstnání11. Aktivizace pracovního potenciálu.12. Péče o pracovníky13. Pracovní vztahy14. Evropská politika zaměstnanosti15. Socializace16. Malá sociální skupina - pracovní skupina17. Pozice a role v malé sociální skupině (pracovní skupině)18. Sociální stratifikace a sociální mobilita19. Gender a trh práce20. Výzkumné metody a techniky

Získané způsobilosti

Student zná základní pojmy, teoretické principy a metody používané v oblasti řízení lidských zdrojů, psychologi a sociologie. Získané teoretické znalosti je schopen aplikovat v praxi.

Literatura

BEDRNOVÁ, E., NOVÝ, I. (2007). Psychologie a sociologie řízení. Praha. KRNINSKÁ, R. (2002). Řízení lidských zdrojů. České Budějovice: Jihočeská univerzita. ARMSTRONG, M. (2007). Řízení lidských zdrojů. Praha. KOUBEK, J. (2007). Řízení lidských zdrojů. Základy moderní personalistiky. Praha. NOVOTNÁ, E. (2008). Základy sociologie. Praha: Grada Publishing.

Požadavky

Student musí prokázat znalost uceleného přehledu základních pojmů a principů řízení lidských zdrojů, psychologie a sociologie, reagovat na konkrétní dotazy a základní teoretické poznatky aplikovat na příkladech z praxe.