Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět SZZ Řízení podniku (KŘE / BZRP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KŘE / BZRP - SZZ Řízení podniku, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zkouškové okruhy:1. PODSTATA MANAGEMENTU2. PLÁNOVÁNÍ3. STRATEGICKÉ ŘÍZENÍ4. ORGANIZOVÁNÍ5. VEDENÍ LIDÍ A ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ6. MOTIVACE7. ROZHODOVÁNÍ8. MANAŽERSKÁ KOMUNIKACE9. PODNIKOVÁ KULTURA10. KONTROLOVÁNÍ11. PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ12. PROCESY V PJM13. PLÁNOVÁNÍ14. MONITORING A METODY ODHADŮ15. LIDSKÉ ZDROJE V PJM16. ŘÍZENÍ RIZIK17. VYJEDNÁVÁNÍ A SMLUVNÍ RÁMEC PROJEKTU18. SOFTWAROVÁ PODPORA V PJM19. Výrobní systém a management výroby20. Výrobní strategie a konkurenceschopnost21. Podnikové normy měření práce22. Cesty ke zlepšení pracovních metod23. Organizace práce24. Uspořádání pracovních podmínek25. Rozmístění pracovních prostředků26. Řízení výrobních procesů27. Řízení údržby28. Kapacitní plánování. Hodnotový management a inovace29. Management kvality a statistická kontrola kvality30. Řízení změn ve výrobě

Získané způsobilosti

Student zná základní pojmy, teoretické principy a metody používané v oblasti managementu, operačního a projektového managementu. Získané teoretické znalosti je schopen aplikovat v praxi.

Literatura

FOTR, J., SOUČEK, I. (2011). Investiční rozhodování a řízení projektů. Praha. ROBBINS, S.P., COULTER, M. (2004). Management. Praha. DONNELLY, J. H., GIBSON, J. L., IVANCEVICH, J. M. (2007). Management. Praha. KORECKY. M., TRKOVSKÝ, V. (2011). Management rizik projektů. Praha. VEBER, J. a kol. (2009). Management. Základy, moderní manažerské přístupy, výkonnost a prosperita. Praha. VANĚČEK, D., FRIEBEL, ŠTÍPEK, V. (2010). Operační management. České Budějovice. SVOBODOVÁ, H., VEBER, J. A KOL. (2006). Produktový a provozní management. Praha. FIALA, P. (2004). Projektové řízení: modely, metody, řízení. Praha: Professional Publishing. ŠTĚPÁNEK, R. (2011). Projektové řízení pro začátečníky. Brno: Computer Press. SVOZILOVÁ, A. (2011). Projektový management. Praha. DOLEŽAL, J., LACKO, B., MÁCHAL, P. a kol. (2009). Projektový management podle IPMA. Praha. ROSENAU, M., D. (2010). Řízení projektů. Brno. TOMEK, G., VÁVROVÁ, V. (2007). Řízení výroby a nákupu. Praha. ROLÍNEK, L. a kol. (2003). Teorie a praxe managementu. České Budějovice. KORDA, P. (2011). Zlatá pravidla obchodního vyjednávání: jak obhájit své ceny a marže a stát se mistrem ve vyjednávání. Praha: Grada Publishing.

Požadavky

Student musí prokázat znalost uceleného přehledu základních pojmů a principů managementu, operačního managementu, projektového managementu, reagovat na konkrétní dotazy a základní teoretické poznatky aplikovat na příkladech z praxe.