Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Etika v podnikání (KŘE / ETP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KŘE / ETP - Etika v podnikání, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Podnikatelská a podniková etika v tržní ekonomice2. Vývoj etiky v historických souvislostech morálky a práva3. Etické hodnoty a principy v řízení podniku4. Etika a udržitelný rozvoj podniku5. Společenská a sociální odpovědnost podniku6. Pilíře CSR- ekonomická, sociální a ekologická oblast7. Podnikatelská kultura v řízení podniku8. Etika chování a rozhodování manažera9. Aplikace metod a nástrojů etického řízení v podniku10. Formování a rozvoj individuálních a kolektivních hodnot11. Etika a integrované systémy řízení12. Implementace etiky do strategie podniku13. Dimenze etiky ve veřejné správě a neziskových organizacích14. Podnikatelského prostředí instituce jejich vliv na tvorbu etického prostředí.SeminářeHodnocení etické dimenze strategie firmy. Analýza společenské a sociální odpovědnosti. Etické kodexy a jejich vytváření. Etika v podnikání a korupce. Současné problémy etiky a tvorba etického podnikatelského prostředí.

Získané způsobilosti

Studenti rozumí základnímu rámci podnikatelské etiky a společenské odpovědnosti organizace a jsou schopny aplikací v podnikové praxi, mají přehled o aktuální problematice.

Literatura

PICKETT, Michael C. (2005). Ethical leadership. Leadership for a new Millennium. JOHNSON, Brad W. and Charles R. RIDLEY. (2008). The elements of Ethics: for professionals. BUCHLOTZ, Ann K. and Archie B. CARROLL, (2012). Business and society: Ethics and stakeholder management. FERRELL, O. C., FRAEDRICH, J., FERRELL, L (2009). Business Ethics: Ethical Decision Making and Cases.

Požadavky

Požadavky k zápočtu: Zpracování projektů během semestru.Požadavky ke zkoušce:Studenti musí prokázat znalost studovaného předmětu.

Garant

doc. Ing. Darja Holátová, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Darja Holátová, Ph.D.doc. Ing. Darja Holátová, Ph.D.