Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Manažerské techniky (KŘE / MT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KŘE / MT - Manažerské techniky, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Techniky manažerského rozvoje I.Paměťové techniky, IQ a EQ, kompetence techniky vedení porad, prezentační techniky2. Techniky manažerského rozvoje II.Osobnost manažera (Charakter, temperament)Leadership (Adair, Covey)3. Techniky výzkumuKvantitativní a kvalitativní výzkumMetody získávání dat a praxe4. Motivační technikyKlasické teorie, Cukr a bič, Sebedeterminační teorie, změna návyků5. Techniky řízení času. Stress management.Generace time-managementu, Cirkadiální rytmy, Eisenhowerův princip, Prokrastinace6. Vyjednávací technikyPříprava na jednání, argumentace, důkazy, komunikační frame, asertivní techniky7. Techniky rozhodování a generování nápadůCBA, Silové pole, Stromy, Paretová analýzy, Hodnotící matice, Vroom a Yetton, Pětkrát proč, Occamova břitva, Relační bublinový diagram, Šestero sluhů, Brainstorming, Brainwritting, Delphy, Myšlenkové mapy, Ishikavův diagram, NST

Získané způsobilosti

Studenti porozumí základní terminologii a zásadám efektivních manažerských technik. Budou schopni úspěšně využívat manažerské techniky uvnitř organizace, při jednání se zákazníky v okolí organizace.

Literatura

LOJDA, Jan. Manažerské dovednosti. Praha: Grada Publishing, 2011. ISBN 978-80-247-3902-1.FAEBER, Ilona a Christian STOWE. Vedení lidí v praxi. Zlepšete své manažerské dovednosti. Praha: Grada Publishing, 2007. ISBN 978-80-247-2009-8.ŠULEŘ, Oldřich. 100 klíčových manažerských technik. Brno: Computer Press, 2009. ISBN 978-80-251-2173-3.ARMSTRONG, M. A handbook of managerial techniques. London: KoganPage, 2006. ISBN 978-07494-4766-3.JAY, Ros a Richard TEMPLAR. Velká kniha manažerských dovedností. Praha: Grada Publishing, 2006. ISBN 978-80-247-1279-2.

Požadavky

Zápočet: Docházka (max. 2 absence)Vytvoření individuální seminární práce (viz. moodl)Zápočty budou uděleny nejdříve 14 dnů před koncem semestru v souladu s opatřením děkana a nejpozději 12.2.2016Studenti mají do této doby za povinnost si zápočet zkontrolovat (stag, index)Zkouška:Forma: písemná a ústníMístnost: viz. stag3 pokusyZkoušky budou vypsány 3 týdny před začátkem zkouškového období v dostatečném počtu a kapacitě, případně může dojít v rámci 13. týdne semestru k úpravě na základě odůvodněného hromadného požadavku studentů.V předposledním týdnu zkouškového období budou vypsány termíny jen pro opravné pokusy a během posledního týdne pouze pro 3. pokusy.Písemná zkouška probíhá v rámci testu v prostředí Moodl (mix otázek z probraných témat), min. 70% po splnění student postupuje k ústní zkoušce na místnosti A325.Okruhy k ústní zkoušce budou v rámci 12. týdne zveřejněny v Moodlu.

Garant

doc. Ing. Darja Holátová, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Petr Řehoř, Ph.D.Ing. Jaroslav VRCHOTA, Ph.D.Ing. Monika Březinová, Ph.D.doc. Ing. Petr Řehoř, Ph.D.Ing. Jaroslav VRCHOTA, Ph.D.