Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management II (KŘE / QMAN2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KŘE / QMAN2 - Management II, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:Přednášky:1. Prostředí globalizace, zvyšování výkonnosti podniků a efektivnosti řízení.2. Management korporací-nadnárodní, transnacionální, mezinárodní.3. Řízení podnikatelských subjektů, Evropská společnost a evropské hospodářské sdružení.4. Podnikatelská seskupení, koncern, holding.5. Síťové organizační struktury.6. Životní cyklus organizací a strategická rozhodování.7. Transformace, restrukturalizace, revitalizace.8. Lidský kapitál a jeho energetizace, Investors in People.9. Dynamika změn, outsourcing, offshoring.10. Audit, monitoring, controlling, reporting.11. Krizový management a řízení rizik.12. Řízení procesu rušení a zániku podniků.13. Společenská a sociální odpovědnost v managementu.14. Současná praxe úspěšných podniků a manažerů.

Získané způsobilosti

Studenti rozumí managementu a jsou schopni aplikace.

Literatura

JOHONS, G., SCHOLES, K. (2010). Cesty k úspěšnému podniku. Praha. KAPLAN, R., NORTON, D. (2010). Efektivní systém řízení strategie: nový nástroj zvyšování výkonnosti a vytváření konkurenční výhody. Praha. DĚDINA, J., ODCHÁZEL, J. (2007). Management a moderní organizování firmy. Praha. MALLYA, T. (2007). Základy strategického řízení a rozhodování. Praha. JOHNSON, Gery and Kevan SCHOLES. (2008). Exploring Corporate Strategy. STEGER, Manfred B. (2010). Globalization. ADLER, John. (2010). Strategic Leadership. How to think and plan strategically and provide direction. FORSGREN, Mats. (2013). Theories of the Multinational Firm: A Multidimensional Creature in the glogal economy.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:Seminární práce. Požadavky ke zkoušce:Písemná zkouška, ústní zkouška.

Garant

doc. Ing. Darja Holátová, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Darja Holátová, Ph.D.