Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět SZZ Management podniku (KŘE / SZMP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KŘE / SZMP - SZZ Management podniku, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. MANAGEMENT KORPOPRACÍ2. MEZINÁRODNÍ DIMENZE MANAGEMENTU3. ŽIVOTNÍ CYKLUS ORGANIZACÍ4. PODNIKATELSKÁ SESKUPENÍ5. SÍŤOVÉ ORGANIZAČNÍ STRUKTURY6. STRATEGICKÉ ALIANCE A DYNAMIKA ŘÍZENÍ7. ORGANIZAČNÍ ARCHITEKTURA8. VEDENÍ A LEADERSHIP9. MODERNÍ METODY V ŘÍZENÍ ORGANIZACÍ10. KRIZOVÝ MANAGEMENT11. SPOLEČENSKÁ A SOCIÁLNÍ ODPOVĚDNOST12. STRATEGICKÝ MANAGEMENT13. STRATEGICKÉ MYŠLENÍ14. STRATEGICKÉ ŘÍZENÍ, FORMULOVÁNÍ VIZE, MISE, CÍLE15. STRATEGICKÁ ANALÝZA OKOLÍ PODNIKU16. STRATEGICKÁ ANALÝZA VNITŘNÍHO PROSTŘEDÍ FIRMY17. TVORBA, FORMULACE, VÝBĚR A IMPLEMENTACE STRATEGIE18. REALIZACE, HODNOCENÍ A KONTROLA STRATEGIE

Získané způsobilosti

Student zná základní pojmy, teoretické principy a metody používané v oblasti managementu II a strategického managementu. Získané teoretické znalosti je schopen uplatnit v praxi.

Literatura

JOHNSON, Gery and Kevan SCHOLES. (2011). Exploring Corporate Strategy. CHARVÁT, J. (2006). Firemní strategie pro praxi. Praha: Grada Publishing. ZELENÝ, Z. (2011). Hledání vlastní cesty. WEIHRICH, H., CANNICE, M., KOONTZ, H. (2013). Management. A global, Innovative and Entrepreneurial Perspective. DĚDINA, J., ODCHÁZEL, J. (2007). Management a moderní organizování firmy. Praha. CEJTHAMR, V., DĚDINA, J. (2010). Management a organizační chování. Praha: Grada. NENADÁL, J., NOSKIEVIČOVÁ, D., PETŘÍKOVÁ, R., PLURA, J., TOŠENOVSKÝ, J. (2008). Moderní management jakosti - principy, postupy, metody. Praha: Management Press. DYTRT, Zdenek a kol. (2012). Odpovědný management v podnikání a veřejné správě. Žilina: GEORG. SMEJKAL, V., RAIS, K. (2013). Řízení rizik ve firmách a jiných organizacích. MINÁROVÁ, M., MALÁ, D. (2011). Strategický manažment. Banská Bystrica: Univerzita Matěje Béla. HUČKA, M., KISLINGEROVÁ, E., MALÝ, M. (2011). Vývojové tendence velkých podniků. Podniky 21. století. MALLYA, T. (2007). Základy strategického řízení a rozhodování. Praha. Zákon č. 90/2012 Sb. o obchodních společnostech a družstvech ( zákon o obchodních korporacích).

Požadavky

Student musí prokázat znalost uceleného přehledu základních pojmů a principů managementu II, strategického managementu a reagovat na konkrétní dotazy a základní teoretické poznatky aplikovat na příkladech z praxe.