Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět SZZ Řízení podniku II (KŘE / SZMP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KŘE / SZMP2 - SZZ Řízení podniku II, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zkušební okruhy:Zkušební okruhy:1. STRATEGICKÝ MANAGEMENT2. STRATEGICKÉ ŘÍZENÍ, FORMULOVÁNÍ VIZE, MISE, CÍLE3. STRATEGICKÁ ANALÝZA OKOLÍ PODNIKU4. STRATEGICKÁ ANALÝZA VNITŘNÍHO PROSTŘEDÍ FIRMY5. TVORBA, FORMULACE, VÝBĚR A IMPLEMENTACE STRATEGIE6. REALIZACE, HODNOCENÍ A KONTROLA STRATEGIE7. PODSTATA PROCESNÍHO ŘÍZENÍ A KONCEPTY MANAŽERSKÉHO MYŠLENÍ A JEDNÁNÍ8. BUSINESS MODELY9. PRINCIPY PROCESNÍHO ŘÍZENÍ A BALANCED SCORECARD10. MONITOROVÁNÍ, ZLEPŠOVÁNÍ A ZAVÁDĚNÍ PROCESŮ11. METODY MAPOVÁNÍ PROCESŮ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY12. LEADERSHIP A TÝMOVÁ PRÁCE S MOTIVACÍ13. MEZINÁRODNÍ DIMENZE MANAGEMENTU A MANAGEMENT KORPOPRACÍ14. ŽIVOTNÍ CYKLUS ORGANIZACÍ15. PODNIKATELSKÁ SESKUPENÍ16. SÍŤOVÉ ORGANIZAČNÍ STRUKTURY17. STRATEGICKÉ ALIANCE A DYNAMIKA ŘÍZENÍ18. KRIZOVÝ MANAGEMENT19. SPOLEČENSKÁ A SOCIÁLNÍ ODPOVĚDNOST

Získané způsobilosti

Student zná základní pojmy, teoretické principy a metody používané v oblasti strategického a procesního managementu, managementu. Získané teoretické znalosti je schopen uplatnit v praxi.

Literatura

HORVÁTH & PARTNERS. (2002). Balanced Scorecard v praxi. Praha. JOHNSON, Gery and Kevan SCHOLES. (2011). Exploring Corporate Strategy. ZELENÝ, Z. (2011). Hledání vlastní cesty. PARMENTER, D. (2008). Klíčové ukazatele výkonnosti: rozvíjení, implementování a využívání vítězných klíčových ukazatelů výkonnosti. Praha: Česká společnost pro jakost. WEIHRICH, H., CANNICE, M., KOONTZ, H. (2013). Management. A global, Innovative and Entrepreneurial Perspective. DĚDINA, J., ODCHÁZEL, J. (2007). Management a moderní organizování firmy. Praha. CEJTHAMR, V., DĚDINA, J. (2010). Management a organizační chování. Praha: Grada. DYTRT, Zdenek a kol. (2012). Odpovědný management v podnikání a veřejné správě. Žilina: GEORG. ŘEPA, V. (2012). Procesně řízená organizace. Praha: Grada. ROLÍNEK, L. a kol. (2008). Procesní management: vybrané aspekty. České Budějovice. PLAMÍNEK, J., FIŠER, R. (2005). Řízení podle kompetencí. Praha: Grada Publishing. SMEJKAL, V., RAIS, K. (2013). Řízení rizik ve firmách a jiných organizacích. KEŘKOVSKÝ, M., VYKYPĚL, O. (2006). Strategické řízení: teorie pro praxi. C. H. Beck, Praha. ROLÍNEK, L. a kol. (2003). Teorie a praxe managementu. České Budějovice. OSTERWALDER, A., PIGNEUR, Y. (2012). Tvorba business modelů. Brno: BizBooks. HUČKA, M., KISLINGEROVÁ, E., MALÝ, M. (2011). Vývojové tendence velkých podniků. Podniky 21. století. MALLYA, T. (2007). Základy strategického řízení a rozhodování. Praha. Zákon č. 90/2012 Sb. o obchodních společnostech a družstev (zákon o obchodních korporacích).

Požadavky

Student musí prokázat znalost uceleného přehledu základních pojmů a principů strategického a procesního managementu, managementu, reagovat na konkrétní dotazy a základní teoretické poznatky aplikovat na příkladech z praxe.