Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět SZZ Řízení podniku (KŘE / SZRPI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KŘE / SZRPI - SZZ Řízení podniku, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zkoušební okruhy:1. PODSTATA PROCESNÍHO ŘÍZENÍ A KONCEPTY MANAŽERSKÉHO MYŠLENÍ A JEDNÁNÍ2. BUSINESS MODELY3. PRINCIPY PROCESNÍHO ŘÍZENÍ A BALANCED SCORECARD4. MONITOROVÁNÍ, ZLEPŠOVÁNÍ A ZAVÁDĚNÍ PROCESŮ5. METODY MAPOVÁNÍ PROCESŮ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY6. LEADERSHIP A TÝMOVÁ PRÁCE S MOTIVACÍ7. STRATEGICKÉ ŘÍZENÍ, FORMULOVÁNÍ VIZE, MISE, CÍLE8. ÚVOD DO ŘÍZENÍ ZMĚN9. ZMĚNY V ŘÍZENÍ ORGANIZACÍ10. PŘÍČINY A DRUHY ZMĚN11. PROCES ŘÍZENÍ ZMĚN12. MODELOVÁNÍ ŘÍZENÝCH ZMĚN13. ŘÍZENÍ STRATEGICKÉ ZMĚNY14. NÁSTROJE ŘÍZENÍ ZMĚNY15. ŘÍZENÍ RIZIK16. KRIZOVÉ ŘÍZENÍ17. ŘÍZENÍ INOVACÍ

Získané způsobilosti

Student zná základní pojmy, teoretické principy a metody používané v oblasti procesního managementu a řízení změn. Získané teoretické znalosti je schopen uplatnit v praxi.

Literatura

HORVÁTH & PARTNERS. (2002). Balanced Scorecard v praxi. Praha. OCHRANA, F., PŮČEK, M. (2011). Efektivní zavádění a řízení změn ve veřejné správě. Praha : Wolters Kluwer Česká republika. PARMENTER, D. (2008). Klíčové ukazatele výkonnosti: rozvíjení, implementování a využívání vítězných klíčových ukazatelů výkonnosti. Praha: Česká společnost pro jakost. VEBER, J. a kol. (2009). Management. Základy, moderní manažerské přístupy, výkonnost a prosperita. Praha. ŘEPA, Václav. (2012). Procesně řízená organizace. Praha: Grada. ROLÍNEK, L. a kol. (2008). Procesní management: vybrané aspekty. České Budějovice. PLAMÍNEK, J., FIŠER, R. (2005). Řízení podle kompetencí. Praha: Grada Publishing. KUBÍČKOVÁ, L., RAIS, K. (2012). Řízení změn ve firmách a jiných organizacích. Praha: Grada. ROLÍNEK, L. a kol. (2003). Teorie a praxe managementu. České Budějovice. OSTERWALDER, A., PIGNEUR, Y. (2012). Tvorba business modelů. Brno: BizBooks. KOTTER, J.P. (2008). Vedení procesu změny. Praha : Management Press. MALLYA, T. (2007). Základy strategického řízení a rozhodování. Praha.

Požadavky

Student musí prokázat znalost uceleného přehledu základních pojmů a principů procesního managementu a z řízení změn, reagovat na konkrétní dotazy a základní teoretické poznatky aplikovat na příkladech z praxe.