Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Krizový management (KRM / KMAN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRM / KMAN - Krizový management, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:I. ŘÍZENÍ - VÝZNAM, ZAMĚŘENÍ;II. ZMĚNA PROCESU ŘÍZENÍ;III. RIZIKA;IV. BEZPEČNOST;V. KRIZOVÉ ŘÍZENÍ;VI. SCÉNÁŘE;VII. KRIZOVÉ PLÁNY;VIII. LEGISLATIVA A DOKUMENTACE;IX. IMPLEMENTACE;X. PŘÍSTUPY VE SVĚTĚ;XI. - XIII. ODBORNÉ EXKURZE;

Získané způsobilosti

Studenti rozumí základním principům krizového řízení, jsou schopni analyzovat rizika, připravit podklady na řešení mimořádné /krizové situace, dále znají principy organizování preventivních opatření k odvrácení mimořádné události - mimořádné / krizové situace nebo snížení jejích dopadů, řízení řešení mimořádné / krizové situace, zabezpečení ukládání úkolů realizujícím složkám, realizování řízení úkolů, prostřednictvím činnosti podřízených, koordinaci činnosti všech složek ke splnění stanovených úkolů co do cílů, místa a času konání, dohledávání rozdílů mezi plánovaným a skutečným stavem věci, všestranné zabezpečení realizačních složek a všech subjektů zúčastněných při řešení mimořádné situace.

Literatura

Ústavní zákon č. 110/1998 Sb. O bezpečnosti České Republiky. Hrabánková, M., Procházková, D.:. Krizový management - ZF JU České Budějovice 2004, s. 130. České Budějovice, 2004. Zákon č. 128/00 Sb. O obcích. Zákon č. 129/00 Sb. O krajích. Zákon č. 239/00 Sb. O integrovaném záchranném systému (IOS) a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 320/02 Sb. Zákon č. 240/00 Sb. O krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon), ve znění zákona č. 320/02 Sb. 2002. Zákon č. 241/00 Sb. O hospodářských opatřeních pro krizové stavy a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 320/02 Sb.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:Aktivní účast na výuce a odborných exkurzích.Požadavky ke zkoušce:Při zkoušce studenti prokáží znalost principů krizového řízení v testu (minimální úspěšnost je nad 50% správných odpovědí).

Garant

Mgr. Roman Škoda

Vyučující

Mgr. Roman Škoda