Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Daňový systém I (KUF / KDS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KUF / KDS1 - Daňový systém I, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1 - Co jsou daně a co je jejich úkolem2 - Daňový systém3 - Funkce daní. Základní principy fiskální politiky4 - Hmotné a nehmotné daňové předpisy5 - Daňová správa, správce daně6 - Daňové řízení, jeho základní zásady a pojmy.7 - Registrace daňových subjektů. Vyhledávací činnost.8 - Nalézací řízení.9 - Vyměřovací řízení. Doměření daně.10 - Opravné a dozorčí prostředky.11 - Placení a vymáhání daní.12.- Daňová kontrola. Sankce v daňovém řízení.13 - Mezinárodní zdanění. Daňový systém ČR v mezinárodním srovnání14 - Daňový systém ČR. Daňová reforma. Vývoj daní v ČR od roku 1993.

Získané způsobilosti

Studenti rozumí základním principům daňové teorie a politiky a jsou schopni v praxi komunikovat v základních situacích se správcem daně.

Literatura

Kubátová K. Daňová teorie - Úvod do problematiky, Aspi. Praha, 2005. Boněk V. Daňová teorie a politika, skripta pro kurs A MF ČR. www.mfcr.cz. Vančurová A., Láchová L. Daňový systém ČR 2010. VOX Praha, 2010. Hortová Z.:. Správa daní. Wolters Kluwer, 2010. Shome P. Tax Policy Handbook. Washington, 1995. Taxation trends in the European Union, Main results. Eurostat, 2010.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:CCelková úspěšnost alespoň 10 bodů z 15 možných ze zápočtového testu.

Garant

Ing. Václav Boněk

Vyučující

Ing. Václav Boněk