Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Daňový systém II (KUF / KDS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KUF / KDS2 - Daňový systém II, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1 - Clo. Základní principy daně z přidané hodnoty.2 - Daň z přidané hodnoty v tuzemsku.3 - Daň z přidané hodnoty v zahraničním obchodě. Administrativa DPH4 - Spotřební daně. Ekologické daně.5 - Daň z příjmů fyzických osob6 - Zdanění mezd7 - Daň z příjmů právnických osob.8 - Pojistné na všeobecné zdravotní pojištění a pojistné na sociální zabezpečení.9 - Daň z nemovitostí.10 - Převodové daně. Silniční daň. Poplatky.Cvičení:.1 - Plátce DPH. Výpočet DPH.2 - Daňové přiznání k DPH.3 - Souhrnné hlášení.4 - Vracení daně z minerálních olejů zemědělským subjektům.5 - Výpočet daně z příjmů fyzických osob,. daňové přiznání..6 - Povinnosti zaměstnance a zaměstnavatele.7 - Výpočet daně z příjmů právnických osob; daňové přiznání.8 - Výpočet pojistného. Zpracování přehledu.9 - Výpočet daně z nemovitostí, přiznání k dani z nemovitostí.10 -Výpočet silniční daně, přiznání k silniční dani.

Získané způsobilosti

Studenti rozumí základním principům jednotlivých daní a dalších fiskálních nástrojů v České republike a jsou schopni reagovat na běžné situace z hlediska daňového subjektu, zejm. spočítat základ daně a daň a podat daňové přiznání, hlášení či vyúčtování.

Literatura

ÚZ. Daň z přidané hodnoty 2011. Sagit Ostrava 2011, 2011. ÚZ. Daně z příjmů 2011. Sagit Ostrava 2011, 2011. Vančurová A., Láchová L. Daňový systém ČR 2010. VOX Praha, 2010. Kubátová K. Daňová teorie a politika. Praha, 2006. Jánošíková P., Mrkývka P., Tomašič I. a kol. Finanční a daňové právo. Vydavatelsltví a nakladavatelství Aleš Čeněk, s. r. o. Plzeň, 2009, 2009. OECD. Taxing Wages 2008/2009. 2010.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:Celková úspěšnost alespoň 12 bodů z 20 možných ze dvou zápočtových testů spočívajících ve vyplnění daňového přiznání. (každý test o 10 bodech).Požadavky ke zkoušce:Při zkoušce studenti prokáží znalost látky z předmětu Daňový systém I. a Daňový systém II. Student zodpovídá dvě otázky, jednu z DS I. a jednu z DS II..

Garant

Ing. Jarmila RYBOVÁ

Vyučující

Ing. Václav BoněkIng. Jarmila RYBOVÁ