Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Platební styk a úvěrové operace (KUF / PSUO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KUF / PSUO - Platební styk a úvěrové operace, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. právní úprava platebního styku2. bezhotovostní platební styk3. platební systémy4. dokumentární platební styk - inkaso5. dokumentární platební styk - akreditiv6. elektronické bankovnictví7. hotovostní platební styk v ČR, směnky, šeky8. finanční zajišťovací operace9. úvěrové operace10. bankovní rizika a hospodaření bankCvičení:1. právní úprava platebního styku2. bezhotovostní platební styk3. platební systémy4. dokumentární platební styk - inkaso5. dokumentární platební styk - akreditiv6. elektronické bankovnictví7. hotovostní platební styk v ČR, směnky, šeky8. finanční zajišťovací operace9. úvěrové operace10. bankovní rizika a hospodaření bank

Získané způsobilosti

Studenti rozumí základním principům fungování bank a pohybu a možnosti získávání finančních prostředků vč. rizik s tím spojených.

Literatura

Dvořák, P. Komerční bankovnictví pro bankéře a klienty. Linde. Praha, 2004. Houda, M., Marvanová, M. Platební styk a zajišťovací instrumenty ve vnitřním a zahraničním obchodě. Palouček, S. a kol. Bankovnictví. C.H.Beck. Praha, 2006. Materiály na cvičení distribuované vyučujícím. Rose P. S. Money and Capital Markets: The Financial System in an Increasingly Global Economy. Revenda, Z. a kol. Peněžní ekonomie a bankovnictví. Management Press. Praha, 2004. Schlossberger, O., Soldánová, M. Platební styk, Bankovní institut, Praha, 2005.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:Celková úspěšnost alespoň 14 bodů ze 20 ze dvou zápočtových testů (každý test maximálně po 10 bodech).Odevzdání seminární práce. Zapsání do kurzu Platební styk do 30.3.2015Požadavky:2 zápočtové testy a složení písemné zkoušky.

Garant

Ing. Liběna Kantnerová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Liběna Kantnerová, Ph.D.Ing. Liběna Kantnerová, Ph.D.