Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Daňový systém (KUF / QDS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KUF / QDS - Daňový systém, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah předmětuPřednášky:1 - Co jsou daně, jejich úkoly.2 - Základní principy daňové politiky.3 - Daňový systém ČR. Přímé a nepřímé daně.4 - Clo. Principy daně z přidané hodnoty5 - DPH v tuzemsku.6 - DPH v mezinárodním obchodě. Administrativa DPH.7 - Spotřební daně. Ekologické daně..8 - Daň z příjmů fyzických osob.9 - Zdanění mezd. Daň z příjmů právnických osob.10 - Pojistné sociálního zabezpečení. Pojistné na všeobecné zdravotní pojištění.11 - Majetkové daně. Silniční daň.12 - Správa daní. Správce daně. Daňové řízení.13 - Řízení nalézací, vyměřovací. Opravné prostředky.14 - Placení a vymáhání daníCvičení:1 - základní daňová terminologie2 - požadavky na daňový systém3 - třídění daní4 - plátce DPH,5 - výpočet DPH6 - přiznání k DPH7 - vracení daně z minerálních olejů zemědělským subjektům8 - přiznání k dani z příjmů fyzických osob9 - zálohy na daň z příjmů ze závislé činnosti; prohlášení k dani10 - výpočet pojistného11 - přiznání k dani z nemovitostí12 - registrace daňového subjektu13 - odvolání14 - daňová složenka

Získané způsobilosti

Studenti rozumí základním principům daňové teorie a politiky. Zvládají základní požadavky na administrativu jednotlivých daní z hlediska daňového subjektu, jsou schopni spočítat základ daně a daň a zpracovat své daňové přiznání. Rovněž jsou schopni zvládat základní situace v daňovém řízení.

Literatura

Boněk V. Daňová teorie a politika, skripta pro kurs A MF ČR. www.mfcr.cz. Vančurová A., Láchová L. Daňový systém ČR 2010. VOX Praha, 2010. Hortová Z.:. Správa daní. Wolters Kluwer, 2010. Taxation trends in the European Union, Main results. Eurostat, 2010.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:Celková úspěšnost alespoň 14 bodů z 20 ze dvou zápočtových testů spočívajících ve vyplnění daňového přiznání (každý test po 10 bodech). Testy jsou ukládány při cvičení.Požadavky ke zkoušce:Při zkoušce studenti prokáží základní znalosti z daňového systému ČR i z daňové teorie a daňového řízení.

Garant

Ing. Václav Boněk

Vyučující

Ing. Václav BoněkIng. Liběna Kantnerová, Ph.D.