Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální seminář k fin. účetnictví (KUF / SSFU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KUF / SSFU - Speciální seminář k fin. účetnictví, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pozornost věnovaná účetnictví jako nástroji řízení podniku se projevuje často jeho nedoceňováním nejen v praxi, ale i během studia. Cílem předmětu je proto ke konci bakalářského studia formou semináře a poukázat na postavení, roli účetnictví, zopakovat důležité vazby účetnictví jako základu informací pro další discipliny: daně, financování, controllingu.Z toho vychází i rámcový obsah předmětu.Postavení, role, úkoly a možnosti účetnictví, rozdíly mezi účetnictvím a účtováním ve vazbě na profil absolventa VŠ.Problémové oblasti finančního účetnictví vč. jejich aktualizace a daňových souvislostí.Problémové oblasti IAS-IFRS.Potřeby praxe a její nároky na znalosti a dovednosti absolventa bakalářského studia.Požadavky ke státním bakalářským zkouškám.Problémové oblasti budou vybrány na základě aktuálního stavu a zkušeností učitelů. V případě, že vyvstanou během semináře z řad studentů další náměty příhodné diskusi, bude situace řešena konzultacemi u jednotlivých vyučujících.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je proto ke konci bakalářského studia formou semináře a poukázat na postavení, roli účetnictví, zopakovat důležité vazby účetnictví jako základu informací pro další discipliny: daně, financování, controllingu.

Literatura

Kovanicová, D. Finanční účetnictví, světový koncept IFRS/IAS. BOVA POLYGON, Praha. 2005. ISBN ISBN 80-7273-129-.Dvořáková, D. nanční účetnictví a výkaznictví podle mezinárodních standardů IFRS. Computer Press, Brno. 2008, 2008. ISBN 978-80-251-1950-1.Ryneš , P. Podvojné účetnictví a účetní závěrka. ANAG, Praha 2010, 2010. Kovanicová, D. Jak porozumět účetním výkazům. Polygon , Praha 2004, 2004. Mullerová, L, Vomáčková,, H., Dvořáková, D. Účetní předpisy pro podnikatele. ASPI, Praha 2008, 2008. Kol. autorů. Účetnictví podnikatelů (meritum). Wolters Kluwer, Praha 2010, 2010.

Požadavky

aktivní účast na semináři

Garant

doc. Ing. Jindřiška Kouřilová, CSc.