Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální seminář k účetnictví (KUF / SSU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KUF / SSU - Speciální seminář k účetnictví, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cvičení:1 . Aktualizace učiva účetnictví na aktuální účetní období dle změn, které byly přijaty v novelách zákonů2 . Dlouhodobý majetek - problémové úkoly z praxe, pronájem podniku3 . Goodwill a oceňovací rozdíl4 . Zásoby - problémové úkoly z praxe5 . Finanční leasing -6 . Krátkodobý finanční majetek , aktualizace v oblasti cenných papírů7 . Pohledávky a závazky, odpisy, opravné položky , dohody o narovnání8 . Snižování a zvyšování základního kapitálu ve vazbě na obchodní zákoník9 . Odložená daň10. Účtování dotací, předpisů a úhrad daní, příklady na rozdělení zisku,11. Účetní uzávěrka - časové rozlišení, dohadné účty, kurzové rozdíly, inventarizace, opravné položky,přecenění na reálnou hodnotu, přecenění ekvivalencí, odpisy, rezervy12. Souvislý příklad účetnictví aktuálního účetního období, sestavení výkazů13. Rozbor údajů výkazů

Získané způsobilosti

Studenti porozumí obsahu účetních výkazů a umí využít jejich údaje pro analýzu podnikatelské činnosti včetně vyvození závěrů do budoucna.

Literatura

České účetní standardy pro podnikatele. Vyhláška 500/2002 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví ve znění pozdějších předpisů. RYNEŠ,P. Podvojné účetnictví a účetní závěrka 2010. ANAG 2010.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:Vypracování písemného příkladu . Celková úspěšnost alespoň 15 bodů z 20 zadaných úkolů (bodů).

Garant

Ing. Marie Benešová