Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Securities (KUF / YCP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KUF / YCP - Securities, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Typologie investic, riziko výnos investice2. Cenný papír, základní druhy cenných papírů, právní úprava cenných papírů v České republice,emise a evidence cenných papírů.3. Peněžní trh, cenné papíry peněžního trhu4. Cenné papíry peněžního trhu - směnka5. Cenné papíry peněžního trhu - šek6. Kapitálový trh, cenné papíry kapitálového trhu7. Dluhové cenné papíry kapitálového trhu, obligace8. Analýza obligací, cena a výnos obligace9. Riziko obligace, durace, konvexita, imunizace, rating obligace10. Majetkové cenné papíry kapitálového trhu, akcie11. Analýza akcie, cena a výnos akcie12. Finanční deriváty, základní charakteristika a členění, forward, futures13. Finanční deriváty - Opce, swaps14. Cenné papíry kolektivního investováníCvičení:1. Rozdělení cenných papírů, oceňování cenných papírů2. Finanční aritmetika - jednoduché a složené úročení, budoucí a současná hodnota, konvencepočítání dní3. Instrumenty peněžního trhu - cenné papíry kotované na základě výnosu, cenné papíry kotovanéna diskontním základě4. Dluhopisy - cena dluhopisu, výnos z dluhopisu a jeho měření5. Riziko obligace, durace, konvexita, imunizace6. Akcie - cena akcie, předkupní právo na akcii, štěpení akcií, akciové indexy7. Výnos z akcií a jeho měření8. Riziko akcie a jeho měření9. Úvod do problematiky finančních derivátů10. Finanční deriváty - forwardy11. Finanční deriváty - futures12. Finanční deriváty - opce13. Finanční deriváty - swaps14. Cenné papíry fondů kolektivního investování

Získané způsobilosti

Student zná typologii jednotlivých cenných papírů a finančních derivátů. Studenti jsou seznámeni s právy a povinnostmi, které vyplývají z finančních instrumentů a jsou schopni vypočítat výnos, riziko a vnitřní hodnotu různých finančních nástrojů.

Literatura

Steiner. B. Mastering financial calculations : a step-by-step guide to the mathematics of financial market instruments. Harlow, 2007. Rose. P. S. Money and capital markets : financial institutions and instruments in a global marketplace. Boston, 2009. Hull. J. Options, futures, and other derivatives. Harlow, 2012.

Požadavky

Požadavky k zápočtu: Účast na seminářích (75%) zápočtový test (70% úspěšnost)

Garant

Ing. Petr Zeman, Ph.D.Ing. Miroslava Žiaková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Petr Zeman, Ph.D.Ing. Miroslava Žiaková, Ph.D.Ing. Petr Zeman, Ph.D.