Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Accounting in Trade (KUF / YUCO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KUF / YUCO - Accounting in Trade, Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1.Obchodní operace v daňové evidenci2. Platební vztahy, způsob plateb, pohledávky, obchodní styk se zahraničím3. Zásoby, evidence, obrat zboží, skladba a druhy cen, vzorky, obchodní marže4. Podpora prodeje, reklama, soutěže, frenčízing, zastavárny5. Slevy- v účetnictví a daních, skonto, bonus, rabat, dobropis, vrubopis6. Dovoz a vývoz zboží, celní režimy7. Obaly. Manka, ztráty a škody8. Kalkulace nákladů a cen, vlivy, metody, vč. zahraničního obchodu, základy controllingu9. Specifické kalkulace v obchodě, metody ABC a CVP10. Druhy kalkulací, případy, optimalizace objemu prodeje11. Obchodní zastoupení, formy, hodnocení zástupců12. Účetní výkazy v obchodě, využití v obchodní činnosti, úmyslné a neúmyslné zkreslování13. České účetní standardy , porovnání s US GAAP, IFRS IAS, vybrané operace. Německá a anglická terminologie14. Seminář k aktuální problematice vedení a využívání účetnictví v obchodní činnostiCvičení:Příklady vycházejí z probíraných témat1. Účetní případy : v daňové evidenci2. zásoby, zboží3. podpora prodeje4. slevy5. ceny, jejich změny6. zahraniční obchod7. obaly. škody, ztráty, manka.8. kalkulace, controlling v obchodě.9. specifické metody prodeje10. kalkulace, optimalizace prodeje11. obchodní zastoupení12. výkazy v obchodních aktivitách13. GAAP,IFRS IAS14. prezentace témat studenty nebo diskuse seminárních prací

Získané způsobilosti

Studenti se orientují v problematice obchodní činnosti ve směru ekonomického zázemí. Tzn. v účetním, navazujícím daňovém a souvisejícím finančním záběru v jeho komplexnosti.

Literatura

Kouřilová, J. Business Acounting, educational text, in English. EF JU Č. Budějovice 2010, 2010. Kouřilová, J.: Kubíčková, T. Accounting for Merchandising Business. ZF JU, 2004. Bussiek , J.: Ehrmann, H. Buchführumg. Leipzig, 1999. Kolektiv. Principles of Accounting. Boston, 1996.

Požadavky

Požadavky na absolvování předmětu: Základy účetnictví, Daňový systém.Zápočet: písemné vypracování zadaných samostatných pracíZkouška: písemný test a ústní zkouška

Garant

doc. Ing. Jindřiška Kouřilová, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jindřiška Kouřilová, CSc.doc. Ing. Jindřiška Kouřilová, CSc.