Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Archivnictví IV (UAC / AAR4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAC / AAR4 - Archivnictví IV, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. úvod do problematiky spisové služby, základní legislativa2. spisová služba jako celek, typologie původců, vztah spisovna - archiv3. spisový plán a spisový řád4. hlavní zásady spisové služby v praxi, proces nakládání s došlými a odeslanými dokumenty5. skartační řízení a jeho průběh, skartační řád a plán6. - 7. praktická činnost zaměřená na skartační řízení, posuzování trvalé hodnoty dokumentů8. zásady státní kontroly v oboru archivnictví9. akreditace archivů10. - 14. návštěva vybraných spisoven a akreditovaných archivů

Získané způsobilosti

Student bude seznámen se zásadami spisové služby a předarchivní péče, získá praktické dovednosti v oblasti skartačního řízení, akreditace archivu a státní kontroly v oboru archivnictví.

Literatura

Hajzlerová, I.:. Spisová služba ve školské praxi. Karviná, 2007. Typový skartační rejstřík. 0strava, 2005. Šťouračová, J.:. Úvod do archivnictví. Brno, 2002.

Požadavky

Aktivní účast na hodinách, prokázání praktických dovedností při průběhu skartačního řízení.

Garant

Mgr. Karel Matuška

Vyučující

Mgr. Karel Matuška