Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Genealogie (UAC / MGE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAC / MGE - Genealogie, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vymezení genealogieDějiny a perspektivy oboruPojmoslovíPanovnická genealogieŠlechtická genealogieObčanská genealogiePrameny a metody

Získané způsobilosti

Absolvováním semináře získá posluchač přehled o základních metodách genealogické práce, seznámí se s odbornou terminologií, dějinami a významem oboru. Na modelových případech nahlédne do praktických problémů spojených s genealogickým bádáním.

Literatura

Wilhelm Karl Prinz von Isenburg:. Historische Genealogie. München, 1940. Rudolf Melichar a kol.:. Sborník k základům genealogie. Praha, 1988. Ivan Hlaváček - Jaroslav Kašpar - Rostislav Nový:. Vademecum pomocných věd historických. Jinočany, 2002. Eduard Maur:. Vývoj matričního zápisu v Čechách, Historická demografie 6, 1972, s. 40-58. Jarmila Krejčíková - Tomáš Krejčík:. Základy heraldiky, genealogie a sfragistiky. Praha, 1987.

Požadavky

referát na zadané téma; vypracování genealogického schématu dle domluvy; ústní pohovor - prověření, zda si student osvojil probíranou látku.

Garant

Mgr. Tomáš Sterneck, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Tomáš Sterneck, Ph.D.