Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Archivnictví (UAC / QZM2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAC / QZM2 - Archivnictví, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem examinace je látka z archivnictví (archivní teorie, dějin správy a pomocných věd historických) v rozsahu předepsaném studijním plánem.

Získané způsobilosti

Znalost problematiky archivnictví v celém rozsahu.

Literatura

Šebánek, Jiří - Fiala, Zdeněk - Hledíková, Zdeňka. Česká diplomatika do roku 1848. Praha, 1984. Pátková, Hana. Česká středověká paleografie. České Budějovice, 2008. Janák, Jan - Hledíková, Zdeňka - Dobeš, Jan. Dějiny správy v českých zemích od počátku státu po současnost. Praha, 2005. Schulze, Winfried (ed.). Ego Dokumente, Annäherung an den Menschen in der Geschichte. Berlin, 1996. Voit, Petr. Encyklopedie knihy. Starší knihtisk a příbuzné obory mezi polovinou 15. a poč. 19. století. Praha, 2006. Roháček, Jiří. Epigrafika v památkové péči. Praha, 2007. Melichar, Rudolf a kol. Sborník k základům genealogie. Praha, 1988. Bittner, Ivan - Ondřejková, Olga - Smutná, Kateřina. Spisová a archivní služba ve státní správě, samosprávě a v podnikatelské sféře. Praha, 1998. Hlaváček, Ivan - Kašpar, Jaroslav - Nový, Rostislav. Vademecum pomocných věd historických. Praha, 1997. Krejčíková, Jarmila - Krejčík, Tomáš. Základy heraldiky, genealogie a sfragistiky. Praha, 1987. Šťovíček, Ivan a kol. Zásady vydávání novověkých historických pramenů z období od počátku 16. století do současnosti. Praha, 2002.

Požadavky

Posluchač po absolvování předepsaného studijního plánu složí státní závěrečnou zkoušku.

Garant

doc. PhDr. Marie Ryantová, CSc.