Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kapitoly z dějin Volyňského vikariátu (UAC / VPŘ4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAC / VPŘ4 - Kapitoly z dějin Volyňského vikariátu, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvodní hodina2. Literatura a pramenná základna3. Farní kronika jako opomíjený historický pramen4. Přehled dějin církevní správy u nás5. Přehled historie města Volyně a Volyňského děkanátu, vymezení území Volyňského vikariátu6. Střípky z historie farností Volyňského vikariátu (Malenice, Předslavice, Dobrš, Dub, Čkyně, Hoštice)7. Střípky z historie farností Volyňského vikariátu (Čestice, Kraselov, Vacov, Stachy, Bohumilice)8. Složky činné ve správě vikariátu - farnost a farář9. Složky činné ve správě vikariátu - vikariát a farář10.Složky činné ve správě vikariátu - Budějovické biskupství11. Generální a kanonické vizitace12. Zvony, duše každé farnosti13. Exkurze do vybraného archivu14. Závěrečná přednáška - celkové shrnutí, udělení zápočtů

Literatura

Martínková, Lenka. Archivy far a vikariátů(několik poznámek k jejich písemnostem na Pelhřimovsku od pobělohorské doby do počátku 20. století. 2005. Podlaha, Antonín. Dějiny arcidiecése pražské od konce století XVII. do poč. století XIX. I. Doba arcibiskupa Jana Josefa hraběte Breunera (1694-1710). Praha, 1917. Kadlec, Jaroslav. Dějiny katolické církve IV. Od sněmu tridentského do konce 19. století. Praha, 1973. Teplý, František. Dějiny města Volyně a okolí. Volyně, 1933. Dobeš, Jan - Hledíková, Zdeňka - Janák, Jan. Dějiny správy v českých zemích od počátku státu po současnost. Praha, 2005. Stuchlá, Pavla. Prachatický vikariát 1676 - 1750. Vybrané otázky církevní správy. Praha, 2004. Kadlec, Jaroslav. Rekatolizace v Čechách. Praha, 1994. Beránek Karel - Beránková Věra. Rušení klášterů v Čechách za Josefa II. Praha, 1993. Cvrček, Zdeněk. Strakonice, osudy jihočeského města a jeho okolí. Strakonice, 1967. Catalano, Alessandro. Zápas po svědomí. Kardinál Arnošt Vojtěch z Harrachu (1598-1667) a protireformace v Čechách. Praha, 2008. Bláha, Jan. 650 let města Volyně. Volyně, 1985.

Garant

Mgr. Libor Staněk

Vyučující

Mgr. Libor Staněk