Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Akademický proseminář metodologický (UAG / APM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAG / APM - Akademický proseminář metodologický, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do studia na VŠ2. Organizace studia na VŠ a hodnocení studia3. Stipendia a granty3. Etika vědecké práce4. Metodika vědecké práce5 - 6. Způsob výběru literatury a práce se zdroji (relevantní/nerelevantní zdroje, odkazování, citace)7. Využití internetu (práce s vyhledavači a jejich využití při vědecké práci)8. - 9. Elektronické informační zdroje (EBSCO, JSTOR apod.)10. Výstavba textu, psaní odborného textu11. Resumé, anotace a recenze12 - 13. Tvorba seminární práce dle osvojené metodiky14. Závěrečná evaluace

Získané způsobilosti

Studenti získají informace o systému studia na vysoké škole, o tutorském systémemu a o metodice vědecké práce.

Literatura

ČSN ISO 690. Informace a dokumentace - Pravidla pro bibliografické odkazy a citace informačních zdrojů. Praha: Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví, 2011. ČMEJRKOVÁ, S., F. DANEŠ a J. SVĚTLÁ. Jak napsat odborný text. Praha: Leda, 1999. ŠANDEROVÁ, J. Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách. Praha: SLON, 2005. SYNEK, M., P. MIKAN a H. VÁVROVÁ. Jak psát bakalářské, diplomové, doktorské a jiné písemné práce. Praha: Oeconomica, 2011. DRULÁK, P. Jak zkoumat politik: kvalitativní metodologie v politologii a mezinárodních vztazích. Praha: Portál, 2008.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích a plnění požadovaných úkolů.Vypracování seminární práce. Absolvování povinného školení v Akademické knihovně JU.

Garant

PhDr. Miroslava Kubatová Pitrová, Ph.D.