Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Die deutschen Standardvarietäten (UAG / DSV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAG / DSV - Die deutschen Standardvarietäten, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení s odbornou literaturou2. Stručná historie němčiny I3. Stručná historie němčiny II4. Přehled o německy mluvicích oblastech v minulosti a současnosti5. Standardní varieta Německa6. Standardní varieta Rakouska7. Standardní varieta Švýcarska8. Variety v jiných zemích (Lucembursko, Belgie, Namibie, Jižní Tyrolsko)9. Srovnání variet z hlediska morfologie a syntaxe10. Srovnání variet z hlediska lexikálního11. Aktuální situace variet němčiny12. Aktuální situace a výhled do budoucnosti13. Perspektivní vývoj standardních variet němčiny14. Shrnutí

Získané způsobilosti

Předmět podává studentovi přehled o historii německého jazyka v souvislosti se vznikem regionálních rozdílů. Na základě získaného přehledu o rozdílech v lexiku jednotlivých variet bude student schopen snadné orientace jak v psaných textech německé, rakouské a švýcarské němčiny, tak i v projevech mluveného jazyka.

Literatura

AMMON, U. Nationale Varietäten des Deutschen. Heidelberg: Julius Groos, 1997. EBNER, J. Österreichisches Deutsch. Eine Einführung. Mannheim: Duden, 2008. HOTZENKÖCHERLE, R. Die Sprachlandschaften der deutschen Schweiz. Frankfurt am Main: Sauerländer, 19.

Požadavky

Pravidelná příprava studentů na semináře, aktivní účast v seminářích.

Garant

Mgr. Magdalena Malechová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Magdalena Malechová, Ph.D.