Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geschichte der deutschsprachigen Lit. II (UAG / GDL2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAG / GDL2 - Geschichte der deutschsprachigen Lit. II, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní tematické okruhy:1. Úvod do tematiky2. 19. století a jeho časová dimenze/časový rozměr3. Historické pozadí literatury v období 19. století4. Heine5. Büchner6. Grillparzer7. Stifter8. Fontane9. Hauptmann10. Švýcarská literatura v období 19. století11. Solitéry a outsidry/samotáři: příklad Wilhelma Busche12.-13. Literatura a hudba: Schumann a Wagner14. Závěreční shrnutí

Získané způsobilosti

Studenti porozumí hlavním procesům v sociální a literární oblasti německy mluvích zemí v 19. století a souvislostem v kontextu rozhodující otázky "sjednocení", jak se během tohoto období jevila Německu a jeho sousedům. Také si budou moci udělat představu o hudbě a malířství, které byly v tomto období s literaturou úzce provázané.

Literatura

BAHR, E., ed. Geschichte der deutschen Literatur 3. Vom Realismus zur Gegenwartsliteratur. Zweite Auflage. Tübingen/Basel: UTB Verlag, 1998. BOYLE, N. Kleine deutsche Literaturgeschichte. München: C. H. Beck Verlag, 1989. HINDERER, W., ed. Literarische Portraits von Grimmelshausen bis Brecht. Frankfurt/M.: Fischer Verlag, 1987. AUST, H. Literatur des Realismus. Stuttgart: Metzler Verlag, 2000. OSTERHAMMEL, J. Die Verwandlung der Welt. Eine Geschichte des 19. Jahrhunderts. München: C. H. Beck Verlag, 2011. GALL, L. Europa auf dem Weg in die Moderne 1850-1890. Fünfte Auflage. München: Oldenburg Verlag, 2009.

Požadavky

Aktivní účast studentů na výuce, čtení a interpretace vybraných textů a závěrečná prezentacePředmět bude vyučován v německém jazyce

Garant

doc. Dr. Jürgen Eder

Vyučující

doc. Dr. Jürgen Eder