Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kulturgeschichte im deutschsprach. Raum (UAG / GKA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAG / GKA - Kulturgeschichte im deutschsprach. Raum, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Úvod ? Co znamená mnohojazyčnost v kultuře?2.Historické a kulturní předpoklady mnohojazyčné současné literatury3.Témata, motivy a formy ?Poetiky mnohojazyčnosti? (Ilma Rakusa)4.Cena A. Chamissa a její význam pro interkulturní literaturu Německa5.Přehled nejnovějších menšinových literatur v Německu6.Kritéria interpretace a chápání polylingvální literatury7.Feridon Zaimoglu8.Vladimír Kaminer9.Radek Knapp10.Terezia Mora11.Zsuzsa Bank12.Interlingvální a interkulturní kontakty v jiných oborech umění: film13.Interlingvální a interkulturní kontakty v jiných oborech umění: hudba14.Možnosti a hranice mnohojazyčnosti v současné německé literatuře

Získané způsobilosti

Základní orientace v oblasti kulturních dějin německy mluvících zemí od osvícenství do současnosti, což umožňuje lepší porozumění současnému vývoji v Německu, Rakousku a Švýcarsku.

Literatura

BRAUN, M. Die deutsche Gegenwartsliteratur. Eine Einführung. Wien/Köln/Weimar: Böhlau, 2010. WIERLACHER, A. , BOGNER, A. Handbuch Interkulturelle Germanistik. Stuttgart/Weimar: Metzler, 2003. CHIELLINO, C. (Hg.). Interkulturelle Literatur in Deutschland. Ein Handbuch. Stuttgart/Weimar: Metzler, 2007. Robert Bosch Stiftung (Hg.). Viele Kulturen eine Sprache. Adalbert von Chamisso-Preisträgerinnen und ?preisträger 1985-2007. Stuttgart, 2007. FRÜHWALD, W. Wie viel Sprache brauchen wir?. Berlin: University Press, 2010. RAKUSA, I. Zur Sprache gehen. Dresdner Chamisso-Poetikvorlesungen 2005. Dresden: Thelem, 2006.

Požadavky

Samostatné studium doporučené literatury, ústní prezentace

Garant

doc. Dr. Jürgen Eder

Vyučující

doc. Dr. Jürgen Eder