Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Grenzüberschreitende Zusammenarbeit (UAG / GZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAG / GZ - Grenzüberschreitende Zusammenarbeit, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Úvod do tematiky: Česko-německá, resp. česko-rakouská spolupráce v současnosti2. Vědecká spolupráce I3. Vědecká spolupráce II4. Kooperace v hospodářské sféře I5. Kooperace v hospodářské sféře II6. Kulturní spolupráce I7. Kulturní spolupráce II8. Společné projekty v rámci práce s mládeží I9. Společné projekty v rámci práce s mládeží II10. Ústní prezentace studujících a jeho rozbor I11. Ústní prezentace studujících a jeho rozbor II12. Ústní prezentace studujících a jeho rozbor III13. Ústní prezentace studujících a jeho rozbor IV14. Závěrečné shrnutí

Získané způsobilosti

Schopnost komunikovat na úrovni B2.

Literatura

Editor: Prof. Dr. Jurczek. Beiträge zur Kommunal- und Regionalentwicklung. Kommunal- und Regionalstudien. Technische Universität Chemnitz. Professur für Sozial- und Wirtschaftsgeographie. Chemnitz.

Požadavky

Pravidelná příprava na semináře a aktivní vystoupení studenta na semináři v podobě ústní a písemné prezentacePředmět bude vyučován v německém jazyceLiteratura doporučená k tématu spolupráce v česko-německém pohraničí:Beiträge zur Kommunal- und Regionalentwicklung. Sborníky vycházejí nepravidelně a jsou součástí časopisu Kommunal- und Regionalstudien. Editor Beiträge zur Kommunal- und Regionalentwicklung byl až do jeho smrti v červnu 2010 Prof. Dr. Jurczek. Sborníky jsou vydané od Technische Universität Chemnitz Professur für Sozial- und Wirtschaftsgeographie, Chemnitz.Doporučená čísla sborníků:č. 49: Scherm, I., Belgardt, K., Munke, M. (ed.) v spolupraci s D. Hommerová, B. Pohadjová a M. Jeřabek. Hochschulkooperation im Sächsisch-tschechischen Grenzraum. Die Sächsisch-tschechische Hochschulinitiative (STHI) - Eine Bilanz, 2012.č. 48: Beyreuther, T., Haustein, R., Jurczek P.. Wissenschaftliches Potential und regionale Verflechtungen der Universitäten im deutsch-tschechischen Grenzraum, 2010. Český překlad: Jurczek, P. , Haustein, R. Bayreuther, T. Regionální vazby mezi univerzitami v česko-německém pohraničí a jejich vědecký potenciál (Acta Universitatis Purkynianae 175, Studia Geographica). Ústí nad Labem, 2012.č. 47: Jurczek, P. u.a. (ed.). Europäische und nationale Metropolregionen - dargestellt am Beispiel von Sachsen und Tschechien. Ergebnisse eines sozial- und wirtschaftsgeographischen Workshops des "Sächsisch-Tschechischen Hochschulkollegs" der TU Chemnitz, 2008.č. 46: Jurczek, P., Müller, G.. Zukünftige Entwicklungschancen und -probleme im deutsch-tschechischen Grenzraum, 2007.Dále se doporučují webové výstupy jednotlivých kooperačních partnerů, např. Collegium Bohemicum, Aktion, Tandem, Euroregiony aj.

Garant

Anja Edith Ference, M.A., Ph.D.