Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Wirtschaftsdeutsch II (UAG / HON2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAG / HON2 - Wirtschaftsdeutsch II, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do tématiky semináře2. Hospodářská geografie I ? hospodářská odvětví v Německu3. Hospodářská geografie II ? region Rhein-Ruhr/ Švábsko a Stuttgart4. Hospodářská geografie III ? region Mnichov a Bavorsko/Sasko5. Sídla veletrhů a funkce Průmyslových a obchodních komor (IHK) v Německu6. Mezinárodní obchod I: Mezinárodní obchodní komora (AHK-Außenhandelskammer) a jiné organizace7. Česko-německé obchodní vztahy: Česko-německá obchodní komora8. Mezinárodní obchod II: Incoterms9. Obchodování v rámci EU z historického a institucionálního hlediska10. Obchodování v rámci EU z ekonomického hlediska11. Ústní prezentace účastníků semináře (včetně rozboru prezentace v rámci kurzu).12. Ústní prezentace účastníků semináře (včetně rozboru prezentace v rámci kurzu).13. Ústní prezentace účastníků (včetně rozboru prezentace v rámci kurzu).14. Závěrečné shrnutí

Získané způsobilosti

Schopnost komunikovat slovem i písmen na úrovni B2-C1.

Literatura

VOGLNANDT, G., VOGLNANDT, D. Exportwege neu 2. Wirtschaftsdeutsch. Kurs- und Arbeitsbuch A2-B1. Leipzig: Schubert Verlag, 2013. VOGLNANDT, G., VOGLNANDT, D. Exportwege neu 3. Wirtschaftsdeutsch. Kurs-und Arbeitsbuch B1-B2. 4.vyd. Leipzig: Schubert Verlag, 2013. FEARNS, A., LÉVY-HILLERICH, D. Kommunikation in der Wirtschaft. Lehr- und Arbeitsbuch. Plzeň: Fraus, 2009. BECKER, N., BRAUNERT, J., SCHLENKER, W. Unternehmen Deutsch Aufbaukurs. Lehr- und Arbeitsbuch B1-B2. Stuttgart: Ernst Klett Sprachen, 2005. HÖPPNEROVÁ, V. Wirtschaftsdeutsch aktuell. B2-C1. Praha: Ekoexpress, 2010.

Požadavky

Pravidelná příprava na semináře a aktivní vystoupení studenta na semináři, ústní prezentace, a zápočtový test.

Garant

Anja Edith Ference, M.A., Ph.D.