Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Übersetzen und Dolmetschen (UAG / PT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAG / PT - Übersetzen und Dolmetschen, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. teoretické základy tlumočení a překladu2. chyby v českých textech a překladech3. překlad kulturně historických textů do češtiny4. překlad kulturně historických textů do němčiny a tlumočení5. překlad a tlumočení projevu6. návody k použití7. jídelní lístky, gastronomie8. odlišnosti rakouské němčiny9. obchodní korespondence10. překlady smluv do češtiny11. překlady smluv do němčiny12. překlad úředních dokumentů13. trénink tlumočení obchodního jednání14. oprava a vyhodnocení písemných překladů

Získané způsobilosti

Studující bude schopen překládat jednodušší texty z různých oblastí (kulturní historie, gastronomie, projevy, ekonomika, právo, žurnalistika). Osvojí si teoretické základy konsekutivního a simultánního tlumočení.

Literatura

ROZSYPAL, K:. Němčina pro soudní tlumočníky. Praha, 1998. NORD, C.:. Textanalyse und Übersetzen. Tübingen, 2004. STOLZE R.:. Übersetzungstheorien. Tübingen, 2005.

Požadavky

Písemný překlad textu z němčiny do češtiny.

Garant

doc. PaedDr. Dana Pfeiferová, Ph.D.

Vyučující

doc. PaedDr. Dana Pfeiferová, Ph.D.