Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geschichte, Kultur und Politik I (UAG / TDRN1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAG / TDRN1 - Geschichte, Kultur und Politik I, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Obecné informace o SRN (přehled), geografie2. Německé spolkové země, federalismus, nové a staré spolkové země, znovusjednocení Německa, osobní zkušenosti z pobytů v SRN3. Politický systém SRN4. Německé hospodářství5. Obecné informace o Rakousku (přehled), geografie6. Rakouské spolkové země, osobní zkušenosti z pobytů v Rakousku7. Politický systém Rakouska8. Rakouské hospodářství9. Obecné informace o Švýcarsku, geografie10. Švýcarské kantony, osobní zkušenosti z pobytů ve Švýcarsku11. Politický systém ve Švýcarsku12. Švýcarské hospodářství13. Lichtenštejsko14. Lucembursko

Získané způsobilosti

Studující se zorientují v dané problematice a získají nezbytný faktografický přehled (především v oblastech: všeobecné informace, federalismus, hospodářství, politika, kultura). Zorientují se v aktuálních zdrojích, naučí se je vyhledávat a analyzovat (např. významné deníky a časopisy, oficiální tiskové zprávy, internetové zdroje atd.) Vzhledem k proměnlivosti např. politiky a kultury je tato kompetence nezbytná. Příprava projektu.

Literatura

Biechele, M. - Padrós, A.:. Didaktik der Landeskunde. München, 2003. Österreich. Konkret. Daten & Fakten:. http://www.austria.gv.at/Docs/2005/3/10/oesterreichkonkret_neu.pdf. http://www.bundestag.de/. http://www.parlament.gv.at/PD/HP/show.psp. http://www.parlament.ch/D/Seiten/WelcomePage.aspx. Beza, Stanislaw:. Podrobné reálie německy mluvících zemí. profil, Der Standard. Homolková, Božena:. Reálie německy mluvících zemí. Geschichte und Gegenwart der deutschsprachigen Länder. Plzeň, 2007. Schweizer Brevier, Kümmerly + Frey, Geographischer Verlag Bern. Spiegel, Deutschland, FAZ, Süddeutsche Zeitung, Die Zeit. Tatsachen über Deutschland: http://www.tatsachen-ueber-deutschland.de/de/.

Požadavky

Seminární práce, projekt.

Garant

doc. Dr. Jürgen Eder

Vyučující

doc. Dr. Jürgen EderMgr. Jana Kusová, Ph.D.