Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management v kulturních institucích (UAG / TMKI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAG / TMKI - Management v kulturních institucích, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Struktura kulturní organizace; Zdroje strukturace; Pracovní týmy a koordinace; Situační faktory; Typy kulturních organizací; Fáze kulturní organizace; Strategické formování, jeho modely; Typy formování; Organizace a prostředí; Inovace; Způsoby vedení týmu; Možnosti managementu; Koordinace a rozhodování; Týmová účast a spolupráce

Získané způsobilosti

Studenti se seznámí se základními principy efektivního fungování managementu v kulturních institucích, prakticky zmapují prostředí jednotlivých typů kulturních institucí, poznají přípravu kulturních projektů a metody jejich vyhodnocování.

Literatura

Hagoort, G.:. Art Management. Utrecht, 2003. Dragicevic Šešič, M., Dragojevic, S.:. Arts Management in Turbulent Times. Amsterdam, 2005. Svozilová, A.:. Projektový management. Praha, 2006. Havrland, B.:. Řízení a plánování projektů. Praha, 2005. Charles C. Ragin, C. Ch. and Becker, S. H.:. What is a Case? Exploring the Foundations of Social Inquiry. Cambridge, 1992.

Požadavky

Vypracování případové studie z prostředí vybrané kulturní instituce, která je přípravou pro strategii projektu a pro formulovaní hypotéz. Prezentace případové studie.

Garant

prof. PhDr. Alena Jaklová, CSc.