Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management in deuts. Kulturinstitutionen (UAG / TMNI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAG / TMNI - Management in deuts. Kulturinstitutionen, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Aktuální trendy v souvislosti s pojmem "kultura"2. Klasikové kulturní teorie (Nietzsche, Simmel, Bourdieu)3. Které jsou základní prvky ekonomie v oblasti kultury?4. Kultura a turismus5. Ekonomika a turismus6. Kultura ve veřejném sektoru 1: na úrovni státu7. Kultura ve veřejném sektoru 2: na úrovni regionů8. Kultura ve veřejném sektoru 3: na úrovni měst a krajiny9. Prezentace konkrétních projektů10. Prezentace konkrétních projektů11. Exkurze12. Prezentace v souvislosti s exkurzí13. Exkurze14. Prezentace v souvislosti s exkurzí

Získané způsobilosti

Studující získají přehled o různých přístupech ke kulturnímu managementu. Seznámí se s důležitými teoriemi aktuální diskuze kolem pojmu "kultura" a sami se v praxi pokusí o propojení kultury a ekonomie.

Literatura

WERNER HEINRICHS . Einführung in das Kulturmanagement. 1993. CLAUDIA BENTHIEN/HANS RUDOLF VELTEN(HG.). Germanistik als Kulturwissenschaft. 2002. KLAUS SIEBENHAAR . Karriereziel Kulturmanagement. 2003. ARMIN KLEIN . Kompendium Kulturmanagement. Handbuch für Studium und Praxis. 2004. TERRY EAGLETON . Was ist Kultur. 2001.

Požadavky

Aktivní spolupráce na projektech i mimo rámec semináře. Vytvoření vlastního projektu. Vypracování různých textů, které jsou pro tuto oblast důležité (reklamní texty, dopisy se žádostí o sponzorování n?jaké akce atd.)

Garant

doc. Dr. Jürgen Eder