Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management v neziskovém sektoru (UAG / TMNS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAG / TMNS - Management v neziskovém sektoru, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky2. Společnost a neziskový sektor3. Atributy moderní neziskové organizace4. Nadace a nadační fondy5.Obecně prospěšné společnosti6.Občanská sdružení, církevní organizace7. Ostatní formy "neziskových organizací" v ČR8. Management neziskové organizace9. Marketing neziskové organizace10.Sociální marketing11. Strategické plánování12. Personální řízení13. Fundraising14. Projektový management

Získané způsobilosti

Studenti budou mít znalost role neziskového sektoru ve společnosti, o institucionálních formách nestátních neziskových organizací, právních a společenských předpokladech vzniku e existence neziskových organizací, o efektivním řízení NNO, lidských zdrojích, strategickém plánování, financování a dalších praktických organizačních záležitostech fungování NNO (psaní projektů). Budou mít dovednosti pro management neziskových organizací.

Literatura

Horová, L.:. Fundraising v neziskových organizacích (diplomová práce). Praha, 2004. Dědina, J.:. Management a organizační chování. Praha, 2005. Cooper, J.:. Marketing a plánování. Praha, 1999. Kotler, P., Keller, K. Marketing management. Praha, 2007. Ševčíková, D.:. Nestátní neziskové organizace a vybrané aspekty jejich řízení (diplomová práce). Praha, 2003. Čepelka, O. et al.:. Práce s veřejností v nepodnikatelském sektoru. Liberec, 1977. Svozilová, A.:. Projektový management. Praha, 2006. Drucker, P. F.:. Řízení neziskových organizací. Praxe a princip. Praha, 1994. Plamínek, J.:. Synergický management - Vedení spolupráce a konflikty lidí ve firmách a týmech. Praha, 2005.

Požadavky

Vypracování závěrečné případové studie jako podmínka získání zápočtu.Souborná zkouška z předmětů Management v kulturních institucích a Management v neziskovém sektoru.

Garant

prof. PhDr. Alena Jaklová, CSc.

Vyučující

Mgr. Jiří Šesták, Ph.D.