Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Soc. psychologie a osob. soc. výcvik (UAG / TSOP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAG / TSOP - Soc. psychologie a osob. soc. výcvik, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednáška:1. Úvod do sociální psychologie.2. Vztah sociální psychologie a komunikace.3. Sociální interakce.4. Prosociální chování.5. Agresivní chování.6. Kooperace a kompetice.7. Sociální psychologie v organizacích.8. Pohovor.9. Masmediální komunikace.10. Mezikulturní komunikace.11. Poruchy v interpersonální komunikaci.12. Sociální způsobilost.13. Základy etikety I.14. Základy etikety II.Seminář:1- 2. Sociální interakce a osobní vztahy3.-4. Skupinová komunikace a týmová práce.5.-6. Rozhovor a vyjednávání.7.-8. Psychologické aspekty rétorických dovedností.9. - 10. Základy etikety.11.-12. Rozbor postojů k sobě i druhým.13.-14. Aplikace strategií v jednání.

Získané způsobilosti

Student/ka získá především sociální kompetence, to znamená osvojení schopnosti být dobrým posluchačem, svým jednáním druhé uvolnit a uklidnit, respektovat partnera a ovlivňovat interpersonální vztahy i vztahy k sobě samému, úspěšně organizovat a řídit lidi. Dojde k rozvoji taktního, tolerantního a citlivého jednání a zároveň se prohloubí dovednost přiměřeným způsobem pochválit i kritizovat. Student/ka si rozšíří komunikativní kompetence, především schopnost adekvátně pojmout situaci a realizovat v ní své určité cíle, tedy přesné zvládnutí a aplikace taktiky a rétoriky. Dále dojde k rozvoji kompetence jednání, kterou je schopnost pracovat, reagovat a dorozumět se ve stále nových, mnohdy přesně nepředvídatelných situací orientovaně a samostatně. Student/ka si rozšíří odborně-profesní kompetence zaměřené na schopnost uplatnění interaktivních procesů v přímé práci s klientem.

Literatura

Vybíral, Z.:. Psychologie komunikace. Portál. Praha, 2005. BUCHTOVÁ, B.:. Rétorika. Praha, 2006. KOUKOLÍK, F.:. Sociální mozek. Praha, 2006. HEWSTONE, M. - STROEBE, W.:. Sociální psychologie. Praha, 2006. LEWIS, D.:. Tajná řeč těla. Praha, 1989.

Požadavky

Podmínky k úspěšnému absolvování zkoušky:Student/ka úspěšně složí vědomostní test a ústní zkoušku na zadané téma.Podmínky k zápočtu:Student/ka bude projevovat účast při aktivitách v rámci semináře a schopnost aplikace získaných dovedností v modelových situacích.

Garant

Mgr. Jiří Pokorný