Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do kulturního managementu (UAG / ÚKM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAG / ÚKM - Úvod do kulturního managementu, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod2. Co znamená ?kultura v praxi??3. Podpora veřejnosti a mezinárodní image zprostředkovaný kulturou4. Význam managementu ve vztahu ke kultuře5. Vztah mezi managementem a kulturou na několika příklaadech6. Kultura apolitický systém některých zemí (např. ČŘ, SRN atd.)7. První exkurze8. Kultura a tender, kultura a náboženství, kultura a rasa9. Kultura města a venkova10. Interkulturní studia11. Jazyky a jejich význam pro veřejnou kulturu12. Kultura a globalizace13. druhá exkurze14. shrnutí

Získané způsobilosti

Základní dovednosti v oblasti spolupráce s kulturními institucemi.

Literatura

Heinrichs, W.:. Einführung in das Kulturmanagement. Darmstadt: Wissenschaftliche Buchgesellschaft, 1999. Benthien, C., Velten, H. R. (Hg.):. Germanistik als Kulturwissenschaft. Eine Einführung in neue Theoriekonzepte. Reinbek: Rowohlt, 2002. Siebenhaar, K.:. Karriereziel Kulturmanagement. Nürnberg: Bildung und Wissen, 2003. Klein, A.:. Kompendium Kulturmanagement. Handbuch für Studium und Praxis. München: Vahlen, 2004. Eagleton, T.:. Was ist Kultur?. München: C.H.Beck, 2001.

Požadavky

Aktivní spolupráce na projektech i mimo rámec semináře. Vytvoření vlastního projektu.

Garant

doc. Dr. Jürgen Eder