Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hospodářská němčina (UAG / XHON)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAG / XHON - Hospodářská němčina, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. úvod, rozdělení témat ke zpracování2. druhy společností (společ. s ručením omezeným, akciová společnost)3. banky a jejich fungování4. Evropská unie a její orgány5. corporate identity6. franchising7. marketing8. historie obchodu, základní pojmy9. produkt a jeho cena, strategie tvorby cen10. trh, nabídka a poptávka11. pracovní podmínky, zaměstnanost12. nejdůležitější odvětví hospodářství německy mluvících zemí13. největší hospodářské firmy v německy mluvících zemích14. shrnutí, kvíz

Získané způsobilosti

Studující se naučí pracovat s administrativním jazykem, seznámí se s řízením podniku, procvičí dovednosti spojené s obchodní korespondencí, jsou připraveni na vedení pohovoru jako uchazeči o místo u německých a rakouských firem.

Literatura

Kolektiv autorů:. Gabler Wirtschaftslexikon, Betriebswirtschaftlicher Verlag Dr. Th. Gabler GmbH, Wiesbaden 1997. Marktplatz. Deutsche Sprache in der Wirtschaft. Begleitbuch zur Hörpunktserie der Deutschen Welle, Köln 1998. Nicolas,G. - Sprenger, M. - Weermann, W.:. Wirtschaft - Auf Deutsch. Lehrwerk für Wirtschaftsdeutsch, Verlag Klett, München 1991. Höppnerová, V. - Vysloužil, D.:. Wirtschaftsdeutsch für Fortgeschrittene, Praha Ekopress, 2002. Buhlmann, R. - Fearns, A. - Leimbacher, E.:. Wirtschaftsdeutsch von A-Z, Lehr- und Arbeitsbuch. Berlin, 1997. Eismann, V.:. Wirtschaftskommunikation Deutsch 1. Berlin, München, 2000.

Požadavky

Prezentace odborného referátu studujícího na vybrané téma.

Garant

doc. Dr. Jürgen Eder