Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Syntax německého jazyka II (UAG / XNSY2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAG / XNSY2 - Syntax německého jazyka II, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. syntaktická expletiva (es-Sätze)2. infinitivní konstrukce jako alternativa k vedlejší větě3. infinitivní konstrukce jako alternativa k vedlejší větě4. souvětí souřadné - přehled5. souvětí souřadné - vybrané problémy: párové spojky, slovosled6. souvětí podřadné - přehled7. přehled prostředků větné kondenzace8. nominalizace a verbalizace9. nominalizace a verbalizace10. nominalizace a verbalizace11. přívlastek a věta vztažná12. řeč přímá, nepřímá a literární formy řeči, užití konjunktivu13. zvláštní problémy - negace14. souvětí složité a text - vztah syntaxe a textové lingvistiky

Získané způsobilosti

Studující získají znalosti německého souvětí a budou schopni porozumět syntaxi běžných textů a vyjadřovat se na úrovni C1.

Literatura

Zielinski W.-D.:. ABC der deutschen Nebensätze, München 1991. Helbig G./Buscha J.:. Deutsche Gramatik, Leipzig, aktuální vydání. Engel U.:. Deutsche Grammatik, Heidelberg 1988. Wellmann H.:. Deutsche Grammatik, 2008. Schlobinski P.:. Funktionale Grammatik und Sprachbeschreibung, Opladen 1992. Dreyer H./Schmitt R.:. Lehr- und Übungsbuch der deutschen Grammatik, München, 1997. řada deutsch üben, díl 5-8, München, 1983 usw. Helbig G./Buscha J.:. Übungsgrammatik Deutsch, Leipzig, aktuální vydání. Hall K./Scheiner B.:. Übungsgrammatik für Fortgeschrittene, München 1997.

Požadavky

Test

Garant

Mgr. Magdalena Malechová, Ph.D.