Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika angličtiny I (UAN / DA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAN / DA1 - Didaktika angličtiny I, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní terminologie v didaktice CJV, vymezení předmětu didaktiky CVJ a její pomocné vědy, obecné cíle cizojazyčného vzdělávání2. Přehled vývoje metod a přístupů v cizojazyčném vzdělávání3. Komunikativní přístup a současné koncepty a strategie ve výuce jazyků4. Společný evropský referenční rámec, úrovně SERR, klíčové kompetence a cíle CJV5. RVP a další platné kurikulární dokumenty6. Výuka výslovnosti a gramatiky7. Výuka slovní zásoby8. Rozvíjení řečových dovedností - poslech s porozuměním a čtení9. Rozvíjení řečových dovedností - mluvení a mluvená interakce10. Rozvíjení řečových dovedností - psaní11. Místo překladu a užívání mateřského jazyka v hodinách CJV, interference a transfer12. Učebnice - analýza učebnic a kritéria pro jejich výběr, typy sylabů13. Práce s autentickými dokumenty a multimédii, počítačem podporovaná výuka14. Hodnocení jazykových aktivit a kompetencí, sebehodnocení

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni v praxi aplikovat získané teoretické znalosti, používat odpovídající terminologii a budou se orientovat v základních otázkách didaktiky cizích jazyků.

Literatura

RICHARDS, J. and RODGERS, T. Approaches and Methods in Language Teaching. CUP, 2001. HENDRICH J. a kol. Didaktika cizích jazyků. Praha, 1988. CHODĚRA, Radomír. Didaktika cizích jazyků: úvod do vědního oboru. Vyd. 2. Praha: Academia, 2013. LITTLE, D. - R. PERCLOVÁ. Evropské jazykové portfolio. Příručka pro učitele a školitele. Praha, MŠMT, 2001. SLAVÍK, J. Hodnocení v současné škole. Východiska a nové metody pro praxi. Praha, Portál, 1999. ŠVAŘÍČEK, R. - ŠEDOVÁ, K. Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách. Praha, Portál, 2007. NUNAN, D. Language Teaching Methodology. Prentice Hall, 1991. BENEŠ, E. Metodika cizích jazyků. Praha, SPN, 1970. PETTY, G. Moderní vyučování. Praha, Portál, 2002. CHODĚRA, R. - RIES, L. Výuka cizích jazyků na prahu nového tisícletí. Ostrava, Ostravská univerzita, 1999. + další vybrané materiály budou prezentovány během výuky.

Požadavky

Pravidelná docházka, aktivní účast na semináři, plnění průběžných prakticky zaměřených úkolů, prezentace, závěrečný test

Garant

Mgr. Alena Prošková, Ph.D.