Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy interpr. a překl. lit. textu I (UAN / ITP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAN / ITP1 - Základy interpr. a překl. lit. textu I, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Četba literárního textu (Virginia Woolfová, Thomas Hardy, James Joyce, D. H. Lawrence). Orální a písemná interpretace. Překlad popisných pasáží. Překlad dialogů. Hlavní úskalí převodu z angličtiny do češtiny. Psaní interpretačně založeného eseje v angličtině.

Získané způsobilosti

Studenti si osvojí základy překladu literárních textů z angličtiny do češtiny, naučí se vyvarovat nejčastějších chyb začátečníků.

Literatura

Greetham, B. How to Write Better Essays. Londýn, 2008. Woolf, V. Mrs Dalloway (kterékoli vydání). Woolfová, V. Paní Dallowayová. Praha, 2004. Woolfová, V. Smyčcový kvartet. Praha, 1982. Lawrence, D.H. Women in Love (kterékoli vydání). MacPherson, R. Základy anglické stylistiky. Praha, 1997. Lawrence, D.H. Ženy milující. Praha, 1982.

Požadavky

Aktivní účast na semináři, samostatný překlad.

Garant

PhDr. Kateřina Hilská