Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglosaský modernismus II (UAN / NAMP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAN / NAMP2 - Anglosaský modernismus II, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Eliot a volný veršTradice a individuální talentEstetika básnického jazykaMetoda Pusté zeměČtyři kvartetyBásník a kritik: Elitotovy esejeJoyceova estetika: Štěpán hrdina, Portrét umělce jako mladého mužeEpifanie. DubliňanéMetoda OdysseaHranice jazyka: Plačky nad FinneganemNaturalisté a modernisté: Pan Bennett a paní BrownováPaní Dallowayová, K majáku, VlnyEstetika románu: Lawrencovy dopisy a esejeErotika a sexPoezie přítomnosti: ptáci, zvířata, květinyRomán a psychoanalýza: Synové a milenciProměny rodinné ságy: DuhaŽeny milující

Literatura

Brown, R. (ed.). A Companion to James Joyce. Londýn, 2011. Chinitz, D. A Companion to T. S. Eliot. Londýn, 2009. Nicholson, V. Among the Bohemians: Experiments in Living. Londýn, 2003. Hilský, M. Modernisté. Praha, 1995. Harding, J. T. S. Eliot in Context. Londýn, 2011. Spalding, F. The Bloomsbury Group. Londýn, 2010. Nadel, I. The Cambridge Introduction to Ezra Pound. Cambridge, 2007. Baldick, C. The Oxford Literary History, The Modern Movement. Oxford, 2005.

Garant

prof. PhDr. Martin Hilský, CSc.

Vyučující

prof. PhDr. Martin Hilský, CSc.