Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktický jazykový seminář I (UAN / PJS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAN / PJS1 - Praktický jazykový seminář I, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod (informace o předmětu a požadavcích); Společný evropský referenční rámec pro jazyky (SERR); Studium jazyka na pokročilé úrovni. Lekce 1: Lidé - rodina a zaměstnání; Započetí konverzace; Vyjadřování minulosti - opakování; Kolokace s give, do a make.2. Lekce 1: Výběr zaměstnání, bilancování životní dráhy; Vyjadřování názoru a zvažování alternativ při rozhodování; Rozlišování mezi časem přítomným, předpřítomným a předminulým; Psaní dopisu.3. Lekce 2: Učení se cizím jazykům - osobní zážitky a názory; Kolokace s make, get a do; Vyjádření příčiny, důvodu a důsledku.4. Lekce 2: Sdílení a předávání jazykových zkušeností; Tvarosloví (afixace); Psaní písemné zprávy; Popsání problému a formulace doporučení/řešení.5. Lekce 3: Lidský mozek a inteligence; Trpný rod; Větný zápor.6. Lekce 3: Dědičnost vs. výchova; Diskuse o aktuálních tématech a popis trendů; Psaní novinového článku ? písemná argumentace. Dotazy studentů.7. Lekce 4: Životní prostředí a jeho hodnocení; Kolokace substantiva s adjektivem.8. Lekce 4: Zaměstnání v administrativě a ve službách; Analýza a popis trendů; Vyjádření pravděpodobnosti děje.9. Lekce 5: Aktivní dovolená; Rozhodování; Idiomy; Participium vs. infinitiv.10. Lekce 5: Nebezpečí a strach; Popis, líčení a vysvětlení; Psaní příspěvku.11. Lekce 6: Autoportréty náctiletých ? sebereflexe v umění; Popis a hodnocení; Používání kohezních prvků ve větné konstrukci.12. Lekce 6: Jak popisovat fotografie; Psaní recenze; Vyjádření názoru/postoje a formulace osobního doporučení.13. Závěrečné opakování a shrnutí na základě dotazů studentů.

Získané způsobilosti

Studenti získají příležitost si aktivně zdokonalit své jazykové dovednosti a získají povědomí, jak tyto dále prohlubovat na pokročilé úrovni.

Literatura

Brook-Hart, G. and Haines, S. Complete CAE. Cambridge: CUP, 2009. McCarthy, M. and O´Dell, F. Academic Vocabulary in Use. Cambridge: CUP, 2008. Hewings, M. Cambridge Grammar for CAE and Proficiency. Cambridge: CUP, 2009. Hewings, M. English Pronunciation in Use Advanced. Cambridge: CUP, 2007.

Požadavky

Hodnocení probíhá kontinuálně. Podmínkou k udělení zápočtu je dosažení minimálního skóre ze zadaných postupových testů a vypracování průběžných písemných úkolů. Od studentů se očekává aktivní účast v hodinách.

Garant

Mgr. Helena Lohrová, Ph.D.