Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Specializovaný jazykový seminář II (UAN / SJS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAN / SJS2 - Specializovaný jazykový seminář II, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

EsejOdborný esejFormulace tezíKoherence, strukturování souvislého textuArgumentaceVyužití primárních zdrojůVyužití sekundárních zdrojůÚvody a závěry

Získané způsobilosti

Kritické myšleníAkademické psaníAkademické čteníOsvojení citační etiky

Literatura

Janet Giltrow et al. Academic Writing: an introduction. 2nd ed. Peterborough, Ont.; Plymouth: Broadview Press, 2009.

Požadavky

Během prvního semestru budou mít studenti za úkol vypracovat čtyři písemné úkoly: první a finální verzi každého eseje a odborný esej. Semináře budou obsahovat jak komponent přednášek, tak prostor k diskusi, procvičování a vzájemnému hodnocení. Účast na výuce je proto velmi důležitá a není možné ji nahradit získáním poznámek od kolegů v kurzu. Od studentů se očekává, že budou mít povědomí o probíraném učivu a budou připraveni na každou hodinu, a to i za situace, že se předchozí hodiny nemohli z nějakého vážného důvodu účastnit. Toto povědomí a celková průběžná připravenost bude patrná nejen během seminářů, ale také v celkové úrovni zpracovaných písemných úkolů. Dva z odevzdaných písemných úkolů budou předmětem závěrečného hodnocení. K získání zápočtu je nutné oba hodnocené úkoly absolvovat úspěšně (tj. s výsledkem D nebo lepší). Závěrečná známka bude vypočítána ze všech hodnocených písemných úkolů odevzdaných za oba semestry, ve kterých kurz probíhá. Maximální počet absencí za jeden semestr je tři, což platí pro všechny kurzy vyučované Ústavem anglistiky FF JU. Při vyšším počtu absencí nebude možné zápočet udělit.

Garant

Mgr. Petr Kos, Ph.D.