Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do amerických studií (UAN / UAS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAN / UAS - Úvod do amerických studií, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Amerika - od mýtu k realitě2. Amerika - země bez kořenů? I. (dějiny USA)3. Amerika - země bez kořenů? II. (dějiny USA)4. Amerika - mezi východem a západem, severem a jihem (geografie USA a lokální tradice)5. Amerika a Evropa - za hranice starého světa (Am. filozofické a náboženské tradice)6. Amerika - hledání nového literárního diskurzu (vzestup amer. literatury)7. Amerika jako inspirace - země a civilizace I. (výtvarné umění, hudba a architektura)8. Amerika jako inspirace - země a civilizace II. (film a zábavní průmysl)9. Amerika - stíny slávy (postavení Afroameričanů a "Native Americans")10. Amerika - za hranicemi snu o demokracii (americký politický systém)11. Amerika dnes I. (kulturní, sociální a politické problémy USA od 60. let)12. Amerika dnes II. (kulturní, sociální a politické problémy USA od 60. let)13. Závěr: Amerika - stále nové vzkříšení (americká kultura a společnost v přechodu)

Získané způsobilosti

Četba, interpretace, diskuse.

Literatura

Mauk, D., Oakland, J. American Civilization. Routledge, 1997. Cambell, N., Kean A. American Cultural Studies. Routledge, 2006. O?Callaghan, B. An Illustrated History of the USA. Longman, 1990. Bradbury, M. Temperley H. Introduction to American Studies. Longman, 1998. Tindall, G. B., Shi, D. E. America: a narrative history (also available in a shortened form in Czech as Dějiny Spojených států amerických. Praha: Nakladatelství Lidové Noviny, 1996.). New York, London, W.W: Norton & Co., 1993. Johnson, P. Dějiny amerického národa. Praha: Academia, 2000.

Požadavky

Pravidelná aktivní účast a studium předepsané literatury. Studenti musejí také úspěšně napsat 3 z celkem 4 písemných testů (min. 60%).

Garant

Mgr. Tomáš Jajtner, Ph.D.