Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právní minimum pro archeology (UAR / PMA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAR / PMA - Právní minimum pro archeology, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do práva.2. Základní zásady právních vztahů.3. Struktura veřejné správy v ČR, správní řád.4. Přehled vývoje právní úpravy památkové péče v ČR.5. Kategorie památkové ochrany a její evidence - někdejší státní seznamy kulturních památek, Ústřední seznam kulturních památek ČR.6. Základy platné právní úpravy státní památkové péče.7. Mezinárodní závazky ČR v oblasti kulturního dědictví.8. Výklad části III. zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči - oprávněné organizace, charakter subjektů oprávněných provádět archeologický výzkum a jejich postavení.9. Výklad části III. zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči - uznávání odborné kvalifikace.10. Výklad části III. zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči - provádění archeologických výzkumů, archeologické nálezy.11. Výklad části III. zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči - vlastnictví archeologických nálezů, plány území s archeologickými nálezy.12. Sankce za porušování zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči.13. Stavební zákon č. 183/2006 Sb. a archeologie.14. Evidenční systémy o výskytu archeologických nálezů a provedených archeologických výzkumů, věda a výzkum.

Získané způsobilosti

Absolvováním kurzu získá student komplexní přehled o současné právní úpravě archeologických výzkumů a nálezů a seznámí se s náležitostmi základních právních úkonů, které jsou nezbytné při přípravě a provádění archeologického výzkumu.