Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina pro archeology (UAR / VPŘ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAR / VPŘ2 - Angličtina pro archeology, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základem práce v semináři je rozbor anglického textu publikace Archaeology autorů Colina Renfrewa a Paula Bahna doplněná tematicky souvisejícími texty dalších anglických amerických autorů. Příklady témat lekcí kurzu: terminologii archeologie doby kamenné, bioarcheologie vrcholného středověku a raného novověku, klasická archeologie, archeologie Egypta a Středomoří atd.

Získané způsobilosti

Studenti se naučí pracovat s anglickým odborným textem. Zvláštní důraz je kladen na četbu a terminologii (jde o pasivní porozumění textům).

Literatura

Renfrew, C. ? Bahn, P. Archaeology. Theories, Methods and Practice. London, 1991. -. časopisy: Geoarchaeology, Journal of Archaeological Sciences, Medieval Archaeology. Barker, G. The agricultural revolution in prehistory: why did foragers become farmers? . Oxford, 2006. Hoskins, W.G. The Making of the English Landscape. London, 1955.

Požadavky

Pasivní znalost angličtiny a schopnost pracovat s anglickým odborným textem v archeologii.