Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět GIS pro archeology (UAR / VPŘ6)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAR / VPŘ6 - GIS pro archeology, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základem práce v semináři bude teoretický úvod do principů GIS, seznámení s nezbytnými základy souvisejících disciplín (kartografie, dálkový průzkum země apod.) a zejména demonstrace a praktické procvičování základních funkcí GIS softwaru v podobě dílčích tematických úkolů. Ve druhé části semestru bude pozornost věnována hlavně konkrétním GIS úlohám vyplývajícím z témat bakalářských či magisterských prací studentů.

Získané způsobilosti

Studenti se naučí pracovat se specializovaným software na základě vlastních požadavků na tvorbu bakalářských prací. Zvláštní důraz je kladen na výběr popř. vlastní sběr relevantních geodat, jejich zpracování v prostředí GIS, základní či pokročilé analýzy dle zaměření studentů a tvorbu mapových výstupů.

Literatura

Lock, G.R. - Stančič, G. (eds.). Archaeology and Geographic Information Systems: A European Perspective. London, 1995. Tuček, J. Geografické informační systémy: Principy a praxe. Praha, 1998. Conolly, J. - Lake, M. Geographical information system in archaeology. New York, 2006.

Požadavky

Zvládnutí základů práce v prostředí GIS a vytvoření vlastního odborného projektu.

Garant

Ing. Kateřina Křováková

Vyučující

Ing. Kateřina Křováková