Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Středověká sídla (město a vesnice) (UAR / VPŘ65)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAR / VPŘ65 - Středověká sídla (město a vesnice), Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Raně středověká sídliště2. Počátky městského osídlení3. Středověká agrární revoluce4. Středověká technická revoluce (mlýny)5. Kolonizace6. Typy půdorysů vesnic a plužina - zaniklé osady7. Výzkumy moravských vesnic8. Výzkumy českých vesnic9. Zakládání měst10. Městská provizoria 13. století11. Půdorys a dispozice středověkého města12. Výzkumy v Praze13. Výzkumy českých měst14. Výzkumy moravských měst

Získané způsobilosti

Student získá přehled o hmotné kultuře středověkého vesnického a městského prostředí a o vypovídacích schopnostech archeologických pramenů na tomto poli v kombinaci s ostatními historickými disciplínami. Poznatky uplatní v oborech archeologie a historie.

Literatura

Z. Smetánka:. Legenda o Ostojovi. Praha, 1992. V. Nekuda:. Pfaffenschlag - zaniklá středověká ves u Slovonic. Brno, 1975. M. Richter - R. Krajíc:. Sezimovo Ústí - Archeologie středověkého poddanského města 2. Tábor - Sezimovo ústí - Písek, 2001.

Požadavky

Aktivní účast v průběhu výuky, orientace v odborné literatuře.

Garant

PhDr. Miloš Drda, CSc.

Vyučující

PhDr. Miloš Drda, CSc.