Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Archeologie raně a vrch. středov. Prahy (UAR / VPŘ93)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAR / VPŘ93 - Archeologie raně a vrch. středov. Prahy, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.- 2. Přírodní podmínky Prahy3.- 4. Pražská kotlina do pol. 9. století5.- 6. Počátky raně středověké Prahy - Levobřežní sídliště a raně přemyslovská rezidence (Malá Strana a Pražský hrad od 2. pol. 9. do pol. 10. století)7.- 8. Praha pod Prahou (2. pol. 10. do poč. 12. století)9.- 10. Románská Praha11.- 12.Staré Město pražské13.- 14.Nové Město pražské a Praha do roku 1784

Získané způsobilosti

Samostatné vedení předstihových záchranných archeologických výzkumů v podmínkách Pražské městské památkové rezervaci pod ochranou UNESCO a na území hlavního města Prahy a práce v oblasti archeologické památkové péče na území hlavního města Prahy, aplikace metod vědeckého bádání při řešení specifické problematiky pražské sídelní aglomerace, schopnost publikace vědeckých výsledků.

Literatura

Frolík, J. ? Smetánka, Z. Archeologie na Pražském hradě. Praha - Litomyšl, 1997. Čiháková, J. ? Havrda. J. Malá Strana v raném středověku. Stav výzkumu a rekapitulace poznání. Praha, 2008. Kovanda, J. a kol. Neživá příroda Prahy a jejího okolí. Praha, 2001. Lutovský, M. ? Smejtek. L. a kol. Pravěká Praha. Praha, 2005. Baťková, R. ? Vlček, P. (ed.) . Umělecké památky Prahy. Praha, 2000.

Požadavky

Základní přehled o vývoji Prahy, perspektivy dalšího poznání a orientace v doporučené a další literatuře ke studované problematice v rámci diskuse k přednášené problematice.

Garant

Mgr. Petr Starec

Vyučující

Mgr. Petr Starec